Романтични дестинации за приключенски двойки - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Романтични дестинации за приключенски двойки
Автор: Peika.bg
Романтични дестинации за приключенски двойки
Снимка: pixabay

Има нещо по-вълнуващо от пътуването с любимия човек?

Споделянето на зашеметяващи гледки, опитване на вкусни и неочаквани ястия и дори преминаване през неочакваните трудности, които идват с чуждите езици и култури, всичко това е много по-приятно, когато е споделено с  някой, когото обичате. Ако вие и вашият партньор планирате следващото си голямо пътуване и търсите малко вълнение, ето някои от най-добрите романтични дестинации за пътуване, които да отбележите вашите календари си!

1. Поглед към Северното сияние в Тромсо, Норвегия

Романтични дестинации за приключенски двойки
Снимка: pixabay

Най-големият град в Северна Норвегия - Тромсо, може да се похвали с ефектен достъп до Северното сияние между септември и април. Прекарайте романтична вечер, сгушени до партньора си, докато гледате небето, на което танцуват различни цветове. Неповторимо преживяване, което никой от вас скоро няма да забрави. Макар че ще искате да прекарате всичките си вечери с поглед към небето, дневните приключения могат да включват снегоходки, наблюдаване на китове, игра с местни елени и хъскита или просто походи на близките планини и разходки из обширните фиорди.

2. Плувайте в една от многото естествени ями (cenote) в Мексико

Романтични дестинации за приключенски двойки
Снимка: pixabay

Докато плажовете в Мексико обикновено се смятат за романтична дестинация, отклонете се за по-специално преживяване. Центърът на Мексико може да се похвали с разнообразни разпръснати сеноти, подземни дупки, пълни с прясна подземна вода. Водата може да е смразяваща, но е много ефектно и интересно да плувате в кристално чиста вода с партньора ви, осветена от тънка струйка слънчева светлина, идваща от малка дупка на тавана. Направете няколко проучвания и изберете по-малко популярно място, за да можете да запазите магията между двама ви.

3. Возете се на муле по скалите на Молокай в Хавай

Романтични дестинации за приключенски двойки
Снимка: pixabay

Справете се на стръмни и скалисти скали, тесен и непредвидим терен и абсолютно разкошни гледки от гърба на муле. Туровете с мулета в Молокай, Хавай предлагат на вас и вашия партньор едно преживяване, което е едновременно запомнящо се и вълнуващо. Мулетата са добре обгрижвани и водачите ще ви информират за местната култура и история, докато се изкачвате на големи височини. Смейте се заедно, докато вашите мулета се движат по пътя, дръжте се един друг, докато спрете да се любувате на гледките и се отпуснете след дълъг, горещ ден в местен Airbnb със страхотна гореща вана.

4. Вдигнете се в небето на балон с горещ въздух в Кападокия, Турция

Романтични дестинации за приключенски двойки
Снимка: pixabay

Една екскурзия до Турция е чудесна за всяка двойка, интересуваща се от пътувания, заинтересовани да научат за богатата история на страната, да се отдадат на турски бани и да опитат вкусни средиземноморски храни. Романтичното пътуване до Турция обаче не би било пълно, без да прекарате известно време в Кападокия, регион, оформен от вулканични изригвания, който сега се гордее с мрежи от пещери и древни градове на фона на уникално изглеждащите планински структури. Прекарайте нощта в пещера и наблюдавайте стотиците въздушни балони, които се издигат в региона всеки ден, или ако се чувствате смели, сами скочете в балон с горещ въздух.

5. Комбинация от романтика и приключения в Занзибар, Танзания

Романтични дестинации за приключенски двойки
Снимка: pixabay

И накрая, завладяващо приключение в Занзибар. Посетете историческия стар квартал на Стоун Таун и се лутайте по извиващите се проходи, спирайки се в бутици за бижута, произведени на местно ниво или заложете на романтична вечеря. Прекарайте вечерта си, разхождайки се по бреговата ивица или по-отдалечените участъци на плажа, в зависимост от настроението ви. Ако планирате посещение, не забравяйте да разгледате екзотичната местна дива природа на Занзибар в горския резерват Ngezi.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин