Ронда - красота и вдъхновение в Андалусия - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ронда - красота и вдъхновение в Андалусия
Автор: Peika.bg

Град Ронда, разположен на ръба на испанския каньон Тахо и е по-познат като „душата на Андалусия“.

Мястото е изключително живописно а гледката, която се разкрива там е неописуема. Градчето е основано в далечното минало от римляните и е носело името Арунда. Историята му започва с нахлуването на финикийците, минава през период на гръцко завоевание, а в период от дългогодишното си съществуване е било управлявано и от мюсюлмани. Влиянието на всяка една от тези култури може да бъде усетено и до днес, тъй като всички са оставили своите следи върху развитието на района, отразили се най-вече на интересната архитектура на Ронда. Тя е изключително разнообразна и варира от красиви църкви и старинни манастири до великолепни дворци, построени на самия ръб на каньона.
Интересно е да се отбележи, че градът
е разделен на три районаСан Франциско (най-големият и старият), Ла Сиедад (където са разположени религиозните културни паметници) и Ел Меркадийо (съвременната част, изпълнена с кафенета и магазини).

Най-интересното и популярно място обаче несъмнено e мостът, извисяващ над каньона Тахо – Пуенте Нуево. Той е висок около 98 метра и според легендите в миналото помещенията във вътрешността на съоръжението са служели за затворнически килии.

Интересен факт е, че градът е известен и с това, че именно там е създадена първата китара с 6 струни, а без нея би било невъзможно да зазвучи музика за типичния испански танц фламенко. Ронда е била посещавана и е служела за вдъхновение на известни имена като Ърнест Хемингуей и Орсън Уелс, идвали да се наслаждават красотата на природата и зашеметяващата гледка.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин