САЩ отваря врати за туристи на 8-и ноември – какво трябва да знаете? - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
САЩ отваря врати за туристи на 8-и ноември – какво трябва да знаете?
Автор: Peika.bg
САЩ отваря врати за туристи на 8-и ноември – какво трябва да знаете?

След 18-месечна забрана за повечето входящи пътувания, САЩ ще облекчи строгите си гранични правила на 8-и ноември, позволявайки на ваксинирани пътници да влизат в страната.

Ето какво трябва да знаете за новата политика за пътуване.

Кой може да пътува до САЩ?

САЩ ще разрешат на всички напълно ваксинирани международни пътници да влязат по въздух, при условие че представят доказателство за ваксинация и отрицателен тест за COVID-19, направен в рамките на 72 часа след пътуване до САЩ. САЩ също ще отворят сухопътните си граници с Канада и Мексико за ваксинирани посетители, но за тях няма да се изисква отрицателен тест за COVID-19.

Пътуващите ще трябва да носят маска по време на пътуването си и да предоставят своя телефонен номер и имейл адрес като част от нова система за проследяване пътуващите.

Какви ваксини приемат САЩ за пътуване?

Приетите от американските власти ваксини към момента включват Pfizer, Moderna и Johnson & Johnson. Правителството също така обяви, че ще разреши ваксини, одобрени от Световната здравна организация за спешна употреба, като AstraZeneca, която се използва широко в цяла Европа, и китайския Sinovac.

Ще ми трябва ли ваксинационен паспорт?

Доказателства за ваксинация или отрицателен тест за COVID-19 са все по-необходими за аспекти от ежедневието в САЩ, като например хранене на закрито, посещение на музей или туристически обект или посещение на концерти и големи събития. В Ню Йорк например се изисква доказателство за ваксинация, за да вечеряте или пиете на закрито в ресторанти, барове и кафенета, както и при посещение на спортни зали, фитнес класове, театри и други места за забавление. Необходими са доказателства за ваксинация или отрицателен резултат от теста за COVID-19, за да се влезе в подобни места в Ню Орлиънс и в Оаху и Мауи на Хаваите.

В Калифорния се изисква доказателство за ваксинация в много закрити заведения в Сан Франциско и в окръг Лос Анджелис. Необходимо е също така да посетите тематични паркове като Universal Studios Hollywood и Six Flags.

Има и други градове и окръзи в САЩ, където се изисква доказателство за ваксинация или отрицателен тест за COVID-19 като условие за влизане, така че винаги проверявайте предварително преди да планирате пътуване. Като турист ще трябва да имате доказателство за ваксинация, за да влезете в САЩ, така че е добра идея да го носите със себе си по всяко време, за да намалите риска от отказ за достъп до определени места.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин