С деца на море в Европа - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
С деца на море в Европа
Автор: Peika.bg
С деца на море в Европа

Планирането на лятна ваканция е прекрасно преживяване, но ако ще пътувате заедно с децата си, трябва да предвидите доста неща, за да могат всички да се чувстват спокойно и удобно. Точно затова, заедно с Банка ДСК и иновативната кредитна карта DSK-WizzAir, сме подбрали 5 плажа, които са идеални за семейни почивки. Спокойно море, чиста вода и пясък, атракции – и най-взискателният родител ще остане доволен. Разгледайте нашите предложения и повярвайте, че почивката с деца на море е възможна!

1. Плаж „Свети Георги“, о-в Наксос, Гърция

Плажът „Свети Георги“ или „Агиос Георгиос“, както го наричат местните, е най-подходящият за деца плаж на прекрасния остров Наксос. Морската вода тук е много топла, чиста и плитка. Плажът ще се хареса и на родители, и на деца, заради златния пясък и отличното му местоположение. Достъпен е от центъра на град Наксос. На разположение ще имате шезлонги и чадъри, а наблизо има ресторанти и снек-барове, където да се подкрепите с нещо вкусно.

С деца на море в Европа

Удобен и изгоден начин да стигнете до о-в Наксос е с полет от София до Атина на Wizz Air. След това можете да вземете ферибот до острова, но знайте, че е добре да запазите своето място поне 2-3 месеца предварително.

2. Заливът Конос, нос Греко, Кипър

Плажът на залива Конос често е описван като най-живописния плаж в Кипър. Посетите ли го, ще се влюбите в златната плажна ивица, чийто пясък блести на слънцето. Плажът разполага с дежурен спасител по всяко време, така че ще сте спокойни за безопасността на децата си. На разположение имате шезлонги и чадъри за по-голямо удобство. Плажът е особено подходящ за семейства с деца, заради кристално чистите си и спокойни води. Тук можете да научите малчуганите да плуват! В близост има ресторанти и магазини. Интерес за децата може да представлява и скалата край популярната пещера Циклопа.

С деца на море в Европа

От София до град Ларнака в Кипър има директен полет на Wizz Air. След това можете да вземете автобус до нос Греко и след час и половина ще сте на плажа. Цената на единичен билет е между 3 и 5 евро.

3. Плаж „Де Салема“, Алгарве, Португалия

Плажът е дълъг 700 м и се намира в най-западния край на Алгарве – най-южният регион на Португалия. Тук ще се насладите на фин златист пясък, а морето е идеално за плуване, защото тук рядко има силни вълни. Кристално чистите води, без водорасли, са безопасни – през летните месеци има спасител. Плажът е ограден с красиви скали от червен пясъчник и жълт варовик. Освен със забавленията и красивата природа, мястото е интересно и от палеонтологична гледна точка. Любопитен факт е, че през 2001 г. във варовиковите скали са открити отпечатъци от динозаври: приятен повод да си припомните с децата си историята на този изчезнал, древен вид.

С деца на море в Европа

От София до Лисабон можете да стигнете с полет на Wizz Air, а след това да продължите с влак, с който пътувате около 3 часа. Цената на билета е около 27 евро.

4. Плаж Ес Грау, о-в Менорка, Испания

Плажът е разположен на североизточния бряг на о-в Менорка и е чудесно място за семейна лятна ваканция. Тюркоазеноената вода е спокойна и плитка, а плажът е част от природния резерват S'Albufera des Grau. Тук няма да видите почти никаква човешка намеса в околната среда и може да се насладите на гмуркане с шнорхел, каяк и гребане около залива. Плажната ивица е дълга 500 метра и е покрита с мек, тъмен пясък. Голяма скала я разделя на главен плаж и по-малък плаж, така че можете да си намерите по-закътано място за почивка.

С деца на море в Европа

От София до Валенсия може да вземете полет на Wizz Air, а след това друг до о-в Менорка. Следете офертите редовно и можете да попаднете на билети по 25-30 евро.

5. Плаж Агия Пелагия, о-в Крит, Гърция

Плажът се намира в центъра на северния бряг на остров Крит. Нос Суда го защитава от суровите ветрове и затова мястото е любимо за семейства с деца. Мекият, жълт пясък, в комбинация с бистрите води, прави мястото още по-предпочитано. В непосредствена близост има много барове, магазини и ресторанти. Можете да си наемете чадър и просто да си почивате или да се забавлявате с децата си с някой от предлаганите водни спортове.

Доверете се на Wizz Air и пътувайте от София до Атина. След това до о-в Крит можете да пътувате с ферибот, за който трябва да направите резервация поне месец-два предварително или да изберете чартърен полет. През лятото можете да откриете такъв на много изгодна цена.

С деца на море в Европа

Удобство и надеждност при осъществяване на мечтаната морска ваканция с децата ви в Европа може да получите с кредитната карта DSK-WizzAir. С нея трупате точки, които да използвате за отстъпки при резервации на самолетни билети и при покупки на услуги от сайта на Wizz Air.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин