С влак през сезоните на Норвегия - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
С влак през сезоните на Норвегия
С влак през сезоните на Норвегия

Ту-туф, ту-туф... Пътуването с влак е едно от най-приятните неща, които можете да си позволите – само за уикенда или пък за по-мащабна обиколка. И ние с две ръце ви подкрепяме да го направите – дори и просто да отидете на гарата и да се качите на първия заминаващ влак.

Тази година железницата на норвежката област Норлан празнува 50-та си годишнина, ни разказват от Fit&Well. Тя е с дължина цели 729 километра и минава покрай едни от най-прекрасните кътчета на северната държава. Живописни фиорди и долини, полярни планини и всичкото това на цената на един билет от Тронхейм до Будьо – най-северният норвежки град, до който може да се стигне с влак.

Заради годишнината компанията NRK е направила документален филм за железопътната линия. Самата комбинация от думите "документален" и "железопътна" може би не буди особено въодушевление, но това е, защото все още не сте видели колко добре са си свършили работата. Те са заснели пътешествието с влака точно четири пъти – по един път за всеки сезон. Резултатът е близо 10-часов филм (няма шега!), приютил едни от най-хубавите гледки на планетата.

Цялото епично видео можете да изгледате тук.

А ето и едноминутен трейлър.

 

 

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин