Събития за деца този уикенд (14-16 август) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (14-16 август)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Събития за деца този уикенд (14-16 август)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам през почивните дни. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

Фестивал на хвърчилата във Варна

15 август, Варна

За трета поредна година във Варна ще полетят стотици хвърчила по време на Фестивала на хвърчилата. Със своя международен характер, това събитие допринася за изграждането идентичността на града и чувството на принадлежност на местната общност, както и за насърчаването на творчеството и социалното включване на различни групи и за възпитането у участниците любов към летенето, птиците и свободата, както и правилно отношение към опазването на околната среда. Вижте повече за Фестивала на хвърчилата.

*

На разходка във Врачански Балкан

15 август, Врачански Балкан

В три от уикендите на август Природен парк Врачански Балкан организира преходи с водач из планината. Цената е 2 лв. за възрастен, 1 лв. за дете. На 15 август се организира посещение на новата екопътека за пещера „Леденика”. Повече за маршрутите и датите тук.

*

Фестивал на фойерверките

14-15 август, Каварна

И тази година лятото в Каварна ще бъде белязано с атрактивния Фестивал на фойерверките, който ще се проведе в разгара на летния сезон – 14 и 15 август. За трета поредна година на плажа в Каварна ще гърмят тонове фойерверки, танцуващи по въздух и вода. Подробности за Фестивал на фойерверките в Каварна.

*

Фестивал на пясъчните фигури

до 30 септември, Бургас 

Всяка година в Морската градина на Бургас се появява магичен свят от пясък. През 2015 г. темата е "На сафари с фотоапарат". Повече информация за Фестивала на пясъчните фигури в Бургас.

***

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин