Събития за деца този уикенд (17-19 юли) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (17-19 юли)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Мария Ангелова
Събития за деца този уикенд (17-19 юли)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам през почивните дни. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).


Детски музей на колела - вход свободен

19 юли, Русе

На 19 юли стартира първият за България „Детски музей на колела” – нов културно-образователен проект, който ще премине през градовете Русе, Варна, София, Пловдив и Плевен. Идеята на програмата е децата да се включат безплатно в редица творчески работилници, които ще им представят по забавен начин историята на световното изкуство. Началото е в Русе, при Вазата, на входа на Парка на младежта. Вижте пълната програма на Детски музей на колела.

*

Творчески работилнички в Boom Art Color Factory

до 31 юли, Пловдив

Интересни, забавни и увлекателни занимания до края на юли, в които децата ще се учат на рисуване, проектиране, креативност, много видове приложни занимания и занаяти като шиене, плетене, дърводелие, стъклопис дори и сладкарство. В сърцето на арт квартал Капана в Пловдив всяко дете ще може да изобрети и направи нещо със собствените си ръце и въображение. 15, 16 и 17 юли (сряда, четвъртък, петък) морски животни от филц, а през уикенда - плетени рози. Повече за творческите работилнички в Boom Art Color Factory.

*

Роженски събор

17-19 юли, Рожен

През 2015 г. Роженският събор се възражда след деветгодишно прекъсване. За три дни на красивите Роженски поляни ще се проведе Събор на народното творчество и животновъдството Рожен. Срещнете децата си с традиционни занаяти, етнографски и музейни експозиции, изложение на овце, кози, кучета, крави и биволи. Млечни и месни продукти от фермата, изложение на био храни и напитки, народни борби, кулинарно шоу и чевермета, конни атракции, народни веселби и нестинарски игри. Следете актуална информация за Роженски събор 2015 г.

*

На разходка във Врачански Балкан

19 юли, Врачански Балкан

Тази неделя ПП "Врачански Балкан" организира посещение на Познавателен маршрут „Войводин дол – Скакля“. Час на тръгване: 8:00. Сборен пункт: Паркинга на Психодиспансера във Враца (ул. „Теменуга“ №16). Маршрут: гр. Враца – водопад „Скаля” – м. „Войводин дол” - проход „Вратцата” – гр.Враца. Времетраене: 6 часа (с включен 1 час почивка за обяд). Вижте пълната програма на уикенд разходки във Врачански Балкан. 

*

Фестивал на пясъчните фигури

до 30 септември, Бургас 

Всяка година в Морската градина на Бургас се появява магичен свят от пясък. През 2015 г. темата е "На сафари с фотоапарат". Повече информация за Фестивала на пясъчните фигури в Бургас.

*

Народна астрономия и метеорология - интерактивна изложба

юни-юли, Етъра

Тази интерактивна изложба в Етъра ще ви покаже светогледа на предците ни като усетите мъглата като Змей, бълващ дим от ноздрите си; да видите как на Гергьовден всяка капка става на жълтица; да срещнете Голямата мечка и да научите много интересни методи за познаване на времето по природни явления, растения и животни; да се научите как се правят гадания и магии; да преоткриете съзвездията по интерактивен макет на северната небесна полусфера; да се забавлявате с гатанки, приказки, и още много други. Повече за изложбата Наордна астрономия и метеорология.

*

Летен обичай за дъжд в Етъра

18 юли, Етъра

На 18 юли (събота) от 11.30 ч. гостите на музея ще имат възможността да наблюдават автентичния обичай за измолване на дъжд „Пеперуда”. Пеперудата е малко момиче, сираче, окичено със зеленина, което предвожда група из селото, пеят специална песен, която съдържа молбата на пеперудата за дъжд, отправена към Бог. След горещниците, заповядайте в музея на открито да се разхладите и да се запознаете с обичая, представен от самодейците от НЧ „Просвета-1931” с. Новаковци.

***

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин