Събития, за които си струва да пътувате през 2015 г. - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития, за които си струва да пътувате през 2015 г.
Автор: Peika.bg
Събития, за които си струва да пътувате през 2015 г.
Снимка: Thinkstock/Guliver

Има събития, заради които си заслужава човек да пропътува хиляди километри. Ето някои от големите за 2015-а, за които си струва да знаете:

Китайската нова година

19 февруари, цял свят

Както в Китай, така и навсякъде по света в китайските квартали Китайската нова година се празнува с богата трапеза, около която семейството се събира и множество ритуали, носещи късмет. На различните места хората организират различни тържества, част от които са непременно парадите с китайски дракони и пурпурните фенери.

8589

*

Сонгкран – тайландската нова година

12-15 април, Тайланд

Фестивалът Сонгкран е популярен като най-масовата водна война, заради която туристи от цял свят изминават хиляди киломтери. Но посрещането на новата година в Тайланд преди години е изглеждало по-различно – семействата и приятелите са посещавали храмовете и са поливали вода на ръцете си при статуите на Буда – за късмет. Постепенно хората започват да си организират битки с водни пистолети по улиците, за да се стигне до днес, когато се пълнят кофи и цели цистерни.

21454

Снимка: Guliver/Getty Images

*

Милано Експо 2015

1 май – 31 октомври, Италия

Милано ще е домакин на Световното изложение през 2015 г. Темата е „Да нахраним планетата, енергия за живот“ и по време на подготовката на експото в града бяха реализирани многобройни проекти за възстановяване.

30717

Снимка: MILAN EXPO 2015

*

Половин век независим Сингапур

9 август, Сингапур

На 9 август 2015 г. Сингапур ще отбележи 50 години от обявяването на независимостта си, но празнични събития ще има през цялата година.

3376

© Sands SkyPark

*

Годишнина от бомбардировките над Хирошима и Нагасаки

6 и 9 август, Япония

Това ще бъде пътуване със смисъл – на 6 и 9 август при мемориалите в Хирошима и Нагасаки в Япония ще бъде отбелязана 70-годишнината от атомните бомбардировки. Предвидени са и многобройни арт инсталации.

30718

Снимка: UNESCO 

*

Монс и Пилзен – европейски столици на културата 2015

цялата година, Белгия и Чехия

Две градчета – Монс (Белгия) и Пилзен (Чехия) – през 2015 г. ще могат да се наричат столици. След Умео (Швеция) и Рига (Латвия) арт събитията се преместват на юг и ви предоставят интересен повод за пътуване. Повече за Монс - европейска столица на културата 2015. Повече за Пилзен - европейска столица на културата 2015.

16018

*

България – 50 предизвикателства за пътешественици

цялата година, България

Светът е голям, но и България не е толкова малка и лесна за опознаване, колкото си мислите. През 2015 г. от Peika.bg ви отправяме предизвикателство – да откриете малко познати места, да преоткриете известни места чрез техните легенди и истории, да опознаете България по-добре. Поставяме началото с пътеводителя „50 места, които да посетите в България през 2015 г.“. Приготвили сме ви и награди. Открийте още за 50-те места.

30019

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин