Сан Франциско - мечтано пътуване - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Сан Франциско - мечтано пътуване
Автор: Александра Любова

Сан Франциско е един от най-красивите и интересни градове за посещение в Америка. Харизмата и обаянието му са омагьосали мнозина и продължават да го правят всеки ден.

Градът е разположен на Западното крайбрежие на САЩ с излаз на Тихия океан. Той е окръжен център на едноименния окръг в щата Калифорния. Хиляди туристи тръпнат в очакване да се разходят по стръмните улици на града. Това е една от най-желаните дестинации на студенти, които са отишли на бригада и са оставили известен период от време за туризъм.

Сан Франциско ще ви смае още с отиването там. Теренът е много интересен и разнообразен. Има 42 хълма, като най-вече те преобладават в централната му част, което прави улиците изключително стръмни и с големи наклони. Климатът там е благоприятен. Лятото рядко вали, а зимата почти никога не пада сняг. Температурите варират от между 15° и 24° - през топлите месеци и между 10° и 15° през студените.

Преди да планирате своето пътуване до Сан Франциско, трябва да вземете предвид някои важни фактори. Полетът от България е доста скъп и е хубаво възможно най-рано да запазите билети, поне няколко месеца преди това, защото цените за последния момент достигат колосални суми. Минималното време за престой трябва да се съобрази с дългото време на полета, защото минималните часове във въздуха са около 15 часа. Поне 2 дни от плануваните ще преминат в път и почивката след него.

Популярната туристическа дестинация е известна с хладните летни мъгли, смесицата от викторианска и модерна архитектура и многото забележителности. Емблематичен за града е мостът Голдън Гейт, който свързва Сан Франциско с окръга Марин. Това е най-дългия висящ мост в света. Той е известен с червения си цвят и краси безброй американски картички. Титаничните му размери се запечатват трайно в съзнанието на човек. Най-добрия начин да разгледате тази забележителност е като резервирате лодка и се разходите с нея по залез слънце. Тогава ще разберете защо името му в превод означава "златната порта". Последните слънчеви лъчи ще "позлатят" тоновете метал и ще разкрият невероятна гледка.

Разходката с лодка ще ви даде възможност да зърнете и мързеливото ежедневие на морските лъвове, които не пропускат възможност да се препичат на слънце в залива.

Не изпускайте възможността да се повозите на кабелен трамвай. Изживяването е интересно и различно. На моменти човек има чувството, че се е качил на влакче в лунапарка, заради стръмното изкачване и слизане по различни наклони. В момента са останали 3 линии, като малка част от тях се ползват от местните, но по-големият процент е от туристи. Близо 7 млн пътници се любуват на тази атракция.

Улица Ломбарт е също нещо, което се отличава в световен мащаб - това е улицата с най-остри завои в света. Погледната отдолу по-скоро прилича на красив резерват. Ще видите разцъфнали хиляди красиви цветя в различни цветове, носещи свеж аромат.

За любителите на силни усещания огромна атракция би била посещението на остров Алкатраз. Ако сте с деца пропуснете тази дестинация. На това място ще ви потопят изцяло в атмосферата и ежедневието, чрез разказите на надзиратели и затворници. Алкатраз е бил военен затвор, който е функционирал до 1965 г. и в него са излежавали присъдите си изключително опасни затворници, като например Ал Капоне.

China Town е най-старият китайски квартал в Северна Америка, в който се намира най-голямата китайска общност извън Азия. Определено тук ще забравите, че се намирате в Америка и ще се потопите в изцяло китайска атмосфера - надписи изцяло на китайски и всякакви магазини за джунджурии, риба и чайове.

Паркът Yosemite Falls се намира на изток от Сан Франциско, но не бива да го пропускате. Гигантски секвои, едни от най-високите водопади в света и девствени алпийски и субалпийски екосистеми се крият там. Зеленината те обргъща и се пренасяш в царството на горските обитатели. Над 3 млн туристи посещават това място годишно, но парка изглежда непокътнат и недокоснат от човешка ръка. Зелената покривка се е спуснала, а вятърът носи горския аромат на зеленина.

Дворецът на изящните изкуства е една от многото забележителности на калифорнийския град, които трябва да бъдат видяни. Днес музеят-чудо се гордее със своя Експлораториум - интерактивен музей и театър с повече от 1000 места. Мястото е идеално за приказна открита сватба. Архитектурата е божествена и създава добро настроение.

Посетете Сан Франциско! Има какво да видите, какво ново да научите, къде да се разходите и на какво да се любувате. Това е идеално място за любителите на пътешествията. Ще ви разкрие толкова пъстра вариация от места и усещания, че ще задоволи и най-капризния приключенски дух!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин