Сантандер: Из плажовете и баровете - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Сантандер: Из плажовете и баровете

Сантандер живее едновременно два живота – дневен и нощен. С издигането на слънцето плажовете в града и околностите му се изпълват с пъстра смесица от хора, а след залез баровете в „нощните“ квартали започват да бръмчат в оживена лятна еуфория. Ето нашия малък гид из дневния и нощен живот на Сантандер.

Дневен плажен живот

Плажовете Пелигрос, Магдалена и Бикинис. Те са първите, които виждаме, когато идваме от центъра на Сантандер. Всъщност това е един плаж, който е съвкупност от три малки залива. Първият е Пелигрос, намиращ се точно до улицата, след това следват Магдалена и Бикинис. Най-хубаво е да се посещават, когато има североизточни ветрове, тъй като носът на полуостров Магдалена пази завет и водите им са спокойни. Там могат да се видят най-различни хора, семейства, групи от тийнейджъри и други.

Плаж дел Камейо. Намира се в северната част на носа, който води до полуостров Магдалена. Казва се така заради скалата с форма на камила по средата на плажа. Тази плажна ивица се отваря към морето, затова водите са по-бурни. За този плаж е много типично да се играе тенис, дори има специално определена зона за това. Около това място се създава специална атмосфера, съчетание от различни възрасти, най-вече младежи.

Плаж де ла Конча, Плаж дел Сардинеро (първи и втори). Това е редица от плажове, която започват малко след Плаж дел Камейо. Ла Конча и Първият Сардинеро са по-посещавани от жителите на Сантандер, а Вторият – повече от туристи. Те са по-далеч от носа и са по-открити към залива, отколкото Камейо. Тези плажове са любими на сърфистите, особено Вторият Сардинеро.

Плаж Маталеняс. Още по-отворен от предишните плажове. До него се стига по стълбите, идващи от парка Маталеняс. Той е трудно достъпен и затова повечето хора, които ходят там, са млади и е по-малко натоварен отколкото Сардинеро. Но недостатъкът му е, че следобед слънцето остава закрито от скалите.

Плаж Пунтал. Така се нарича този нос от дюни в края на плажа Сомо, със залив на юг и море на север. Но всъщност този плаж не се намира в Сантандер, а в Рибамонтан ал Мар. До там се стига с лодка от Сантандер, като през лятото тази услуга струва 3,80 евро отиване и връщане. Това е място, където трябва да отидете, когато е много горещо или ветровито. В този рай от дюни, колкото и много хора да има, няма да е препълнено. Също така, има зона за нудисти в края на кея.

Нощен живот из кварталите

Ел Рио де ла Пила. В този квартал е започнала пълна реставрация, за да се спасят старите сгради от разпад, но все пак да се запази тяхната същност. Тук се организират културни мероприятия и се строят нови класически барове в опит да се увеличи неговата популярност.

Канядио. Тази зона има двойна самоличност. През деня е спокойна и семейна, а вечер се превръща в най-посещавания район за партита и веселие. Всичко се случва на площад Пласа дел Канядио, тъй като около него е пълно с барове и клубове. Тук се намира и класическото заведение Бодегас ла Конвениенте.

Тетуан. Тук са живели моряците от Пуерто Чико, които са представлявали риболовния „флот” на Сантандер. Въпреки че на пристанището Пуерто Чико вече има по-луксозни кораби, Тетуан е запазил стария си непочтен дух. Пълен е с барове и кръчми като Каса Силвио, Ел Маручо и Ла Мулата.

 

Тази статия ви беше полезна? Последвайте ни и във фейсбук!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин