Сарагоса – една от пренебрегваните красоти на Испания - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Сарагоса – една от пренебрегваните красоти на Испания
Автор: Peika.bg
Сарагоса – една от пренебрегваните красоти на Испания

Сарагоса е петият по големина град в Испания, разположен е на двата бряга на река Ебро и е с население от 700 000 души. 

Въпреки че не е най-популярната дестинация в Испания, Сарагоса има над 2000-годишна история, като много от забележителностите от различните епохи са добре запазени. Градът има много младежко излъчване заради многото студенти там.

Съветваме ви да посетите мястото през периодите април-юни или септември-октомври, за да избегнете летните жеги – тогава много от магазините и заведенията в града са затворени и няма да може да му се насладите в целия му блясък.

Най-популярната забележителност в Сарагоса е базиликата „Девата от Пилар” – римокатолическа църква отXVII в, както и катедралата Сео. Тя е построена в бароков стил върху останките на джамия.

Още едно място, което си заслужава да видите, е мавританския дворец Алхаферия, от времето на арабската инвазия по тези земи. И до днес той представлява добре запазен и огромен комплекс. Имайте предвид, че трябва да си отделите поне един ден, за да го разгледате и не забравяйте да обърнете внимание на златните тавани и пищния интериор. При подходящо време можете да се разходите в градините на двореца.

Сарагоса – една от пренебрегваните красоти на Испания


Друго интересно място е речният аквариум в Сарагоса, който е най-големият подобен аквариум в цяла Европа. Имайте предвид, че коридорите вътре, представляващи отделните екосистеми, са доста тесни и тъмни.

За любителите на изкуството пък препоръчваме музей Пабло Гаргало, където могат да се видят картини на едни от най-изявените испански художници.

Сред забележителностите на Сарагоса е и манастирът Пиедра, изграден през XII в. в красива природна местност, изобилстваща от водопади и красиви пътеки.

Сарагоса – една от пренебрегваните красоти на Испания

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин