Саудитска Арабия ще привлича туристи с лукс по 100-километрова брегова ивица - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Саудитска Арабия ще привлича туристи с лукс по 100-километрова брегова ивица
Автор: Peika.bg
Саудитска Арабия ще привлича туристи с лукс по 100-километрова брегова ивица

Една добра новина за почитателите на недостъпните места.

>

>

Девствената, скрита зад пясъчни дюни на Саудитска Арабия скоро ще бъде достъпна за туристите, които искат да посетят една от най-консервативните държави в света.

Страната ще започне да издава туристически визи този месец и се надява да привлече голям брой туристи.

До момента се разрешаваше само на поклонници да посещават Мека, Медина и Джеб. Визи се издаваха също на пътуващите заради бизнес и на хората, които имат роднини в Саудитска Арабия. Сега принцът на Саудитска Арабия обаче не се цели само в туристите.

Саудитците харчат повече от 26 млрд. долара годишно извън кралството за развлечения, стоки, услуги, луксозни продукти, ваканции и партита, защото нито едно от тези неща не може да се намери в страната им.

Принцът иска промяна, тъй като повече от две трети от 32-милионното население е на възраст под 35 години, което означава голям и бързо развиващ се пазар.

Правителството на Кралството е започнало работа по три мегапроекта с комплекси за местни и чуждестранни туристи, като един от тях е на Червено море. Брегова ивица с дължина 100 км ще бъде превърната в луксозен туристически район, като на нея ще бъдат построени скъпи хотели, увеселителни съоръжения и дори собствено летище.

Районът ще бъде „полу-автономна зона“, в която за чужденците няма да важат строгите закони на кралството. В комплексите няма да има разделение по полов признак, ще се разрешава и употребата на алкохол. Работата по проекта ще започне тази есен и ще приключи през 2022 г., като се очаква да разкрие 35 хил. работни места и да генерира приходи в размер на 4 млрд. долара годишно.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин