Село Алдомировци: Оставете мислите далеч - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Село Алдомировци: Оставете мислите далеч
Автор: Нели Апостолова

Чували ли сте за село Алдомировци? Това спокойно местенце само на 28 км от София и на 4 км от Сливница предлага всички възможности за пълен релакс в селски стил. Ако нямате собствен превоз, можете да използвате междуградски автобуси, които тръгват от Захарна фабрика, или влак.

Според историческите данни околността на Алдомировци е била бойно поле по време на Сръбско-българската война през 1885 г. В най-високата част на селото се намира и първият войнишки паметник в България.

Можете да се разходите до центъра на селото, където се намират кметството, фонтанът и православният храм „Свети Спиридон“. Малко над селото има борова гора и изграждащи се екопътеки за разходка сред природата. За любителите на риболова има спасение - в района на селото има няколко изкуствени язовира за спортен риболов.

Селцето е живо благодарение на няколкото вили, предлагащи селски туризъм, с красиви битови къщи с много дърво и камък. Гарантирано за два дни ще оставите мислите си далеч на 28 км. 


Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Дарина Рангелова-Николова, 09.08.2013 | 22:52
Гледайте си работата!!! Алдомировци не е живо благодарение на няколко новопостроени къщи за гости, които функционират от има няма година. Селото си е живо, защото е голямо и е в близост до София. Освен историческата му харизма, то си има поликлиника, аптека, училище, детска градина, заведения, магазини, хлебопекарна с най-вкусния ръчен хляб, който сте яли... Не пишете глупости, без да сте запознати!!!
Ryan Gosling, 19.04.2013 | 09:08
Благодаря ви сърдечно!
Norma, 18.04.2013 | 14:50
Захарна фабрика не е село. Това е стара захарна фабрика в град София намираща се на бул. Сливница ,спирка Оряхово . В близост се намира и ж.п гарата.
Ryan Gosling, 18.04.2013 | 11:53
Извинете за невежеството, но какво е Захарна фабрика, село ли?
Абонирайте се за нашия бюлетин