Северна Корея се отваря за туристи - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Северна Корея се отваря за туристи
Автор: Стефан Стефанов
Северна Корея се отваря за туристи
Снимка: (stephan)3

Една от последните комунистически тоталитарни държави в света – Северна Корея до скоро беше затворена отвътре и отвън. Отвътре, защото местните хора в тази страна нямат шанс просто да решат и да си тръгнат, ако поискат, защото на практика са крепостни селяни там.

Отвън, защото влизането в страната става много трудно и чужденците от западните държави са държани под око през цялото време. Както обикновено се случва с подобни режими обаче, парите ще променят нещата.

Тъй като икономиката на Северна Корея е в плачевно състояние, а в същото време срещу нея има международни санкции, местният диктатор Ким Чен-ун е дал благословията си за отваряне на страната за международен туризъм.

35220

Парадоксът в промяната на политиката на държави като Северна Корея и Куба е, че техният туризъм ще разчита все повече на парите на хора, по които иначе искат да стрелят с ракети. Както и че соц-илюзията, в която съществуват, всъщност е сред най-привличащите характеристики за „враговете“-туристи.

35219

Към момента туристите в страната са около 100 хиляди души на година, повечето от Китай, но идеята на властите в Пхенян е в следващите две години държавата да бъде посетена от десет пъти повече хора и броят на туристите да стане 1 милион до 2017 г.

35222

Северна Корея ще промотира възможности за летен и сърф туризъм по плажната си ивица, както и зимен ски-туризъм в планините. Северна Корея вече направи крачка към 21 век в столицата Пхенян като построи конна база, воден парк, 5-D кино и хай-тек стрелбище. 

35218

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин