Сезонът на топлите напитки е тук - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Сезонът на топлите напитки е тук
Автор: Елена Исаева
Сезонът на топлите напитки е тук
Снимка: pixabay.com

Зимата носи със себе си хладна прегръдка и какъв по-добър начин да се противопоставите на студа от успокояваща и ароматна топла напитка? От традиционни класики до уникални смеси, ето едно прекрасно изследване на интересни топли напитки, които да опитате през зимния сезон.

Горещ шоколад с вкус:

Сезонът на топлите напитки е тук
Снимка: pixabay.com

Подобрете своя горещ шоколад, като добавите щипка канела, малко индийско орехче или малко екстракт от мента. За версия за възрастни помислете за намек за любимия си ликьор, като Baileys или ментов шнапс.

Чай лате:

Прегърнете топлината и подправките на Индия с димяща чаша чай лате. Сварете черен чай с подправки като канела, кардамон и карамфил, след това добавете мляко на пяна и подсладете на вкус.

Греяно вино:

Зимна класика, греяното вино влива червено вино с подправки като карамфил, канела и звездовиден анасон. Добавете портокалова кора и нотка мед за възхитителна смес, която затопля отвътре навън.

Ябълков сайдер с шипове:

Пренесете ябълковия сайдер на следващото ниво, като го загреете с пръчици канела, карамфил и капка любимо уиски или ром с подправки. Украсете с пръчица канела за допълнителен вкус.

Горещ ром с масло:

Тази нежна напитка съчетава тъмен ром със смес от масло с подправки, създавайки богата и кремообразна смес. Отгоре поръсете с индийско орехче за празнична нотка.

мексикански горещ шоколад:

Добавете ритъм към вашия горещ шоколад, като включите мексикански вкусове. Смесете щипка лют червен пипер и щипка ванилия за пикантно и ароматно лакомство.

Ментов бял горещ шоколад:

Напълнете своя бял горещ шоколад с освежаващия вкус на мента. Гарнирайте с натрошени бонбони за празничен и ментов привкус.

Джинджифилово лате:

Уловете същността на празничния сезон с джинджифилово лате. Добавете сироп от джинджифилови сладки към вашето кафе или лате и го залейте с бита сметана и поръсете подправка за джинджифилови сладки.

Златно мляко от куркума:

Известно със своите ползи за здравето, златното мляко от куркума е успокояваща смес от куркума, джинджифил, канела и мед. Комбинирайте с топло мляко за успокояваща и подхранваща напитка.

Горещ Тоди:

Класически лек за зимни неразположения, лютото тоди съчетава гореща вода, уиски, мед и лимон. Той е не само затоплящ, но и известен с потенциалните си успокояващи качества.

Портокалов чай от червени боровинки:

Пригответе ароматна смес от билков чай от червена боровинка и портокал. Добавете пръчка канела или капка портокалов ликьор за допълнителен слой вкус.

Eggnog Latte:

Прегърнете празничния дух с лате с яйчен ликьор. Пригответе на пара яйчен ликьор и го комбинирайте с любимото си еспресо или кафе. Отгоре поръсете с индийско орехче за празнична нотка.

Цитрусова инфузия от розмарин:

Създайте уникална и ароматна топла напитка чрез вливане на гореща вода с пресен розмарин и цитрусови резенчета. Добавете мед за сладост и топлина.

Матча лате:

За жизнена и богата на антиоксиданти опция опитайте матча лате. Разбийте матча на прах с гореща вода, добавете мляко на пара и подсладете на вкус.

Кокосов чай Hot Toddy:

Комбинирайте вкусовете на чай с тропическите нотки на кокос. Добавете кокосово мляко, ром и щипка канела за възхитителен обрат на класическото люто тоди.

 

С настъпването на зимните студове тези интересни топли напитки предлагат вкусен начин да останете топли и уютни. Независимо дали сте почитател на традиционните любими ястия или желаете да изследвате нови вкусови комбинации, има топла напитка за всеки вкус и настроение през мразовитите зимни месеци.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин