Щастливо озъбени или най-екстремното състезание (видео) - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Щастливо озъбени или най-екстремното състезание (видео)
Щастливо озъбени или най-екстремното състезание (видео)
Снимка: XCo Adventure Cup 2013

210 км: трекинг, бягане, колоездене в пресечена местност, плуване, скално катерене, стрелба с лък и ориентиране. Това е резюмето на екстремното състезание XCo Adventure Cup, което се провежда всяка есен на различни места в България. Надпреварата е толкова екстремна, че само 7 от 39 регистрирани отбора успяха да изминат цялото трасе през 2013 г.

Вижте филма за четвъртото издание на най-трудното и най-дългото състезание за оцеляване в България, което беше с такова трасе, че самото преминаване на целия маршрут беше постижение... Видеото носи закачливото заглавие "Щастливо озъбени". Защо - ще видите сами.

Част от правилата на състезанието са маршрутът до последно да се пази в тайна, което прави предизвикателството още по-голямо.

Планинската надпревара за оцеляване, организирана от XcoSports за четвърти път, беше изключително атрактивна, но и тежка за участниците.

Продължително плуване в студена вода, загубване от няколко часа на отбор с международно участие, неочакван подкрепителен пункт под формата на селски събор, малък пожар, нощувка в изоставен обор, повреди по велосипедите и изтощение белязаха състезанието, продължило три дни (20-22 септември) в региона на град Земен и близките планини. Трасето от 3 етапа беше общо 210 км, а най-далечната контролна точка беше на няколкостотин метра от границата ни с Република Сърбия - параклисът Св. Пантелеймон край село Ломница.

Победата грабна отбор Вариант 5 – Кирил Николов-Дизела и Иван Сираков, които покриха цялото трасе от три етапа за 29:25 часа. Втори се класира Clandestino – Борис Влаев и Калоян Пейчев – с време 34:52 часа, а трети стана отбор Олеле - Георги Радев и Светослав Терзийски – 36:06 часа.

Вижте и филма от Xco Adventure Cup, който вече е достъпен в интернет. Можете да видите над 30-минути с инфарктни моменти, коментари на състезателите за препятствията по трасето и спиращи дъха гледки от района на планина Осогово. Има и опция за субтитри на английски език.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин