Швейцарският ресторант в скалите отново е отворен! - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Швейцарският ресторант в скалите отново е отворен!
Автор: Peika.bg

Емблематичният ресторант в скалите, в Швейцария, отново е отворен за посещения.

Ако сте любители на пешеходния туризъм и обичате нетрадиционни места, сигурно ще се зарадвате да научите, че планинският ресторант "Ешер" отново посреща гости. Той впечатлява със своето местоположение - в подножието на вертикална скала над село Васерауен, в кантона Апенцел Инерходен.

Сградата, в която сега се помещава ресторантът, е строена през 1884 г. "Ешер" се превърна в изключително популярна дестинация за местните жители и туристи от цял свят, най-вече заради невероятната гледка, която се разкрива от него. Интересът към мястото става толкова голям, че инфраструктурата трудно се справя с огромния брой посетители.

Къщичката в скалата е построена от фермери, които имали нужда от място за отдих, докато козите им пасли в района. Днес до мястото се стига с кабинков лифт. По-екстремно настроените избират да се изкачат по стръмни пътеки и след това да се отдадат на заслужена почивка в ресторанта. Преди да се запътите към това скално местенце, проверете кои маршрути са отворени, защото все още имате такива, които са затрупани от снега.

Швейцарският ресторант в скалите отново е отворен!

Най-добре е да посетите мястото в периода юни-октомври. Тогава условията в планината са най-благоприятни.

След като похапнете, можете да се отправите към връх Ебеналп. Изкачването му ще ви коства още малко енергия, но всичко си заслужава, щом се качите горе. Вълшебният пейзаж, който ще се разкрие пред вас, ще ви завладее. А когато му се наситите, можете да се върнете обратно до Васерауен с кабинковия лифт.

Швейцарският ресторант в скалите отново е отворен!

За повече информация относно ресторанта и пешеходните пътеки, които го заобикалят, можете да видите тук

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин