Сини места по света, които гарантирано ще успокоят душата ви (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Сини места по света, които гарантирано ще успокоят душата ви (част 2)
Автор: Александра Любова
Сини места по света, които гарантирано ще успокоят душата ви (част 2)

Успокойте нервите си, като посетите едно от тези поразителни места на планетата, окъпани в нюанси на тюркоаз, циан, тъмно и ярко синьо ...

8. Юзкар, Испания

67409

Отчаяно за пари, иначе бялото село Юзкар в Южна Испания се съгласи да остави Sony Espana да боядисва селото в синьо, за да насърчи излизането на филма „ Смърфовете “ през 2011 г.

Sony се съгласи отново да боядиса селото в бяло, когато промоцията приключи, но то получи толкова популярност, гласност и допълнителни посетители, че хората решиха да запазят синият цвят на смърфа.

9. Синя дупка, Белиз

67411

Тази дълбока синя дупка край брега на Белиз започва да се образува през ледниковата ера, когато нейните пещери са били наводнени с вода и се е създал кладенец с дълбочина 400 м.

Резултатът е невероятен природен феномен и едно от най-предизвикателните гмуркания на планетата. Изключителната му дълбочина го прави предизвикателство за дълбоките водолази да се стабилизират при плуване нагоре.

10. Ледени пещери в ледника Vatnajökull, Исландия

67413

Оформени през лятото от топена вода, необикновените ледени пещери под ледника Vatnajökull са очарователни катедрали от лед.

Нито една пещера не изглежда (или остава) еднаква. Те могат да бъдат посещавани само през зимата и то само с подходящото оборудване за безопасност, плюс опитен водач.

11. Синя джамия, Истанбул, Турция

67412

Със сив нюанс на сивото, когато се гледа отвън, известната Синя джамия в Истанбул получава името си от 20 000 парчета сини ръчно рисувани плочки, украсяващи интериора му.

Повече от 200 витражи пропускат естествена светлина, като в зависимост от времето и различните фази на слънцето през деня се променя интензивността на цветовете на вътрешността на джамията.

12. Сърдечен риф, острови Уицундей, Австралия

67414

На Големия бариерен риф в Австралия има много красиви сини места, но нито едно от тях не е толкова разпознаваемо, колкото Сърдечния риф, точно до островите Уицудей. 

Откъсването и събирането на корали на едно място, което се е образувало естествено във формата на сърце с течение на времето, рифът е строго защитен и се вижда най-добре от въздуха от малък самолет или хеликоптер.

13. Ледник Перито Морено, Аржентина

67410

Аржентинският ледник Перито Морено е един от най-сините и най-достъпни ледници в света.

Мрежа от пътеки позволява на посетителите да се доближат до това изумително чудо. Бъдете предупредени, те постоянно се напукват, стенат и прокарват огромни айсберги в езерото отдолу. Толкова красиво. Толкова синьо.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин