Синтра - буйна растителност и старинна архитектура - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Синтра - буйна растителност и старинна архитектура
Автор: Peika.bg
Синтра - буйна растителност и старинна архитектура
Снимка: pixabay

Град Синтра се намира само на около 30 км от столицата на Португалия и събира в себе си красива съвкупност от буйна растителност и старинна архитектура. 

Градчето е класифицирано като обект на Световното културно наследство заради множеството запазени и до днес дворци и именно там се намира най-старият дворец в Португалия – Националният дворец, който е на възраст от 800 години.

Синтра - буйна растителност и старинна архитектура
Снимка: wikimedia

Къщите в градчето, които са построени в стил ар нуво, ще ви потопят изцяло в типичната португалска атмосфера. От най-високата точка на градчето Круз Алта пък се открива панорамна гледка, стигаща чак до Лисабон. Затова ви препоръчваме да отделите на Синтра поне два дни – определено си заслужава. Тъй като градчето е разположено на хълмове, когато в другите части на Португалия темепературите са над 35 градуса, там е значително по-хладно заради голямата и гъста растителност. Важно е да се отбележи, че не са за изпускане и разположените в близост до Синтра плажове „Прайа дас Макас“ и „Прайа да адрага“, които са обявени за едни от най-красивите в Европа. Голямо улеснение представлява и фактът, че транспортът от Лисабон до Синтра и околностите е изключително удобен. Дори може да си изберете дали да се повозите с влак или автобус.

Синтра - буйна растителност и старинна архитектура
Снимка: wikimedia

Други архитектурни забележителности са Мавританският замък, паркът „Монсерат и дворецът „Кинта да Регалейра“, който е построен през ХХ в. и има прекрасна градина. Високо в планината се намира друг дворец, който е като излязъл от приказките – "Пена". Той е построен от принц Фердинанд Сакс-Кобург в парка "Пена" – 200 хектара полудива местност с папрати, езера, няколко фонтана, масивни каменни блокове и редки дървесни видове. 

Синтра - буйна растителност и старинна архитектура
Снимка: wikimedia

Синтра е основна туристическа дестинация в Португалия, известен със своята живописност и многобройните си исторически дворци и замъци. Синтра също е голяма луксозна дестинация за хранене и туризъм в португалската Ривиера, както и една от най-богатите общини в страната. Известна е още и с многобройните забележителни събития като Bilderberg Meetings и Open de Portugal.

Синтра се слави и с многобройните си градини и природни паркове, включително природен парк Синтра-Кашкайш и планината Синтра

Синтра - буйна растителност и старинна архитектура
Снимка: pixabay

Планината Синтра - гранитен масив с дължина десет километра, наричана Монте да Луа (Планината на Луната) - рязко се появяват между обширна равнина на север и северната граница на Устието на река Тежу, навиващо се в серпентинова кордилера към Атлантическия океан и Кабо да Рока, най-западната точка на континентална Европа.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин