Специално обучени кучета проверяват пътниците на летищата в Дубай за COVID-19 - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Специално обучени кучета проверяват пътниците на летищата в Дубай за COVID-19
Автор: Peika.bg
Специално обучени кучета проверяват пътниците на летищата в Дубай за COVID-19
Снимка: pexels

На летищата в Дубай са разположени специално обучени кучета, способни да подушат коронавирусните инфекции при пътниците.

Всички пътници, пристигащи в Обединените арабски емирства, трябва да представят отрицателен резултат от COVID-19 от медицински тест, извършен не повече от 96 часа преди пътуването. Но пътниците от високорисковите страни и тези, които проявяват симптоми, често са подложени на вторичен скрининг на летището

Служители на летищата в Дубай Интернешънъл и Дубай Световния централен център вече получават помощ при тези здравни прегледи от обучени полицейски кучета, които са способни да открият вируса при хора с 92% точност, според Министерството на вътрешните работи на Дубай. 

Неинвазивният процес се извършва от служителите от здравното управление на Дубай. Те вземат проби от пот от пътници. След това пробата се поставя в съд с отвор, наподобяващ фуния, за да се изследва от кучетата на безопасно разстояние. Няма пряк контакт между кучетата и пробата или пътника. Ако кучето открие положителен резултат, на пътника се взема секрет от носа за тест.

През последните месеци бяха проведени експерименти в цяла Европа, за да се установи дали кучетата могат да идентифицират COVID-19. Кучетата за медицинско разпознаване работят с Лондонско училище, за да проверят дали тези, които са обучени да откриват малария, рак, паркинсон и бактериални инфекции чрез обонянието - могат да бъдат преквалифицирани, за да осигурят бърза и неинвазивна диагноза на вируса.

Докато в Германия изследователите от Университета по ветеринарна медицина в Хановер миналия месец обучиха армейски кучета, за да различават пробите от течности, взети от здрави пациенти, и тези, заразени с COVID-19. Кучетата имат точна степен на откриване 94%, със 157 правилни положителни идентификации, 792 правилни отражения на незаразени проби и 33 неправилни резултати.

Техните открития са публикувани в  списанието за инфекциозни болести BMC, като екипът заключава, че „в страни с ограничен достъп до диагностични тестове, кучетата могат да бъдат използвани за масово откриване на заразени хора. Необходима е по-нататъшна работа за по-добро разбиране на потенциала и ограниченията при използването на този метод за откриване на вирусни респираторни заболявания. "

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин