Сватбено пътешествие по целия свят - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Сватбено пътешествие по целия свят
Автор: Лия Панайотова
Сватбено пътешествие по целия свят
Снимка: FonthipWard

Повечето двойки, току-що сключили брак, заминават за някое типично туристическо място – плаж, на който да се излежават по цял ден, голям град, който винаги са си мечтали да посетят, сещате се. Освен това меденият месец обикновено изобщо не е месец, а седмица-две. Тук обаче ще ви разкажем за двама души, които решили, че сватбеното пътешествие е най-подходящото време да обиколят света. Буквално.


Ан и Майк Хауърд направили нещо, за което вероятно много двойки биха им завидели. След сватбата си събрали всички спестявания, с които разполагали, но не решили да си купят къща, кола и изобщо – зачеркнали всичко стандартно. Вместо това предприели околосветско пътешествие, в рамките на 675 дни. За това време посетили 33 държави, 302 места, 39 гмуркания, 110 планински преходи и се включили в 41 сафарита. 

Нюйоркската двойка не искала да изчака с пътешествията, до момента, в който се пенсионира. Идеята им била да обиколят всички места, които са твърде далеч, за да могат да отидат, докато работят, и да направят всички преходи, които биха им били твърде трудни, когато остареят. За целта напуснали работните си места и намерили хора, които са пътували около света, за да получат подходящи съвети за това какво да опаковат, как да се предвижват и всичко друго, което може да се окаже необходимо за едно околосветско пътешествие.

Въпреки че за по-малко от две години Ан и Майк видели почти целия свят и преживели какви ли невероятни приключения, все пак казват, че имат и любими места. Мианмар се превърнал в любимата им държава, заради гостоприемството на местните, както и богатото разнообразие от култури, което ги посрещнало там. Най-впечатляващите моменти от пътуването им включват леопард, който скочил върху джипа им кабриолет, по време на едно от сафаритата, гмуркане сред останки на кораби от Втората световна война (Филипините), както и Северното сияние в Норвегия

Ако все още не сте достатъчно учудени и впечатлени, това вероятно ще се случи, след като разберете, че пътуването и всички премеждия сближили двойката. Двамата споделят, че много техни познати не разбирали как Ан и Майк могат да прекарат толкова време заедно, без това да им досади. Също така твърдят, че преживяното ги направило по-сплотени и толерантни един към друг. Какво е това, ако не истинска приказка тип „и заживели щастливо“? 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин