Тайни местенца за почивка и пиене на бира: Варна - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Тайни местенца за почивка и пиене на бира: Варна
Автор: Александър Петров
Тайни местенца за почивка и пиене на бира: Варна
Снимка: Powered by Kamenitza

Там, някъде на изток, в един град, наречен морската столица на България, съществува магично място, което свързва два крайни квартала на града, но обединява нещо много повече…

43027

… цяла Варна.

Величествената панорама се намира на завоя между кварталите Аспарухово и Галата и може да разтупти сърцето на всеки, защото подобен пейзаж, събиращ в себе си града и морето, не всеки може да види. Още повече, че площта е изцяло пригодена за гражданите и посетителите на града с всички удобства, които са нужни за едно емоционално и спокойно преживяване.

43031

Не казвам, че Варна е най-красивият град… но го казвам. А ето 5 причини да посетите „Гледката на Галата“:

Гледката

43030

Разбира се, това е основното предназначение на мястото, но то нямаше да е толкова привлекателно, ако не беше приспособено за отдиха на посетителите. Самата природна обстановка, която предразполага да се отпуснеш, е допълнена от поляна и пейки, както и от статичен бинокъл, през който може да се види най-малкият детайл не само на града, но и на припичащите се дами на Аспаруховия плаж… Мъжете знаят защо…

43028

43032

Пикник

43036

Гледката на Галата е готино място за пикник. Има голям паркинг за тези, които са с коли, както и поляна, където всеки може да си позиционира едно одеяло и заедно с приятели да се наслади на хубавото време, а дори да отидете през нощта и просто да полегнете на тревата, звездното небе над вас и звездният град под вас ще ви накарат да се почувствате специални.

43035

За по една бира…

Тайни местенца за почивка и пиене на бира: Варна

Ако нямате моята привилегия да живеете на пешеходно разстояние от това приказно място, съветвам ви да си намерите шофьор, който да ви заведе до там – така нищо няма да може да ви спре, слушайки шумоленето на дърветата около вас, морето, което е в краката ви, и стоновете на плажуващите, и бавно и със задоволство да отпивате разхлаждащи глътки от току-що отворената бира.

Романтика

43037

Няма как място като „Гледката на Галата“ да не се превърне в любимо на влюбените двойки, след като цялата романтика на Варна може да се види от едно място. Да целунеш любимия човек, докато си извисен над града и морето, е специално чувство, което съм изпитвал и препоръчвам на всеки. Е, докато се целувате, оставете по едно отворено око да се любувате и на гледката все пак…

Катинарите

Като става въпрос за любов и романтика, няма как в съзнанието ни да не изникне образът на катинара като средство да запазите любовта завинаги – разбира се, не като заключите половинката си в някой килер.

43033

Става въпрос за един изключително популярен ритуал, феномен на новия век, който се изразява в символичното заключване на любовта с катинар като израз на неръждаема любов. Влюбените изписват имената си върху метала, заключват катинара на парапета и хвърлят ключа право към морето. Това вещаело вечна неразделна любов – т.нар. ВНЛ. Заключвам и аз един катинар.

43038

Още интересни статии можете да прочетете на Powered by Kamenitza

Тайни местенца за почивка и пиене на бира: Варна

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин