Тайванската черква във формата на дамска обувка - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Тайванската черква във формата на дамска обувка
Автор: Peika.bg
Тайванската черква във формата на дамска обувка

Сигурно би ви прозвучало налудничаво, ако някой ви каже, че има религиозен храм с формата на дамска обувка. 

Такова място обаче наистина съществува в Тайван, като това сигурно е най-необичайната черква в света – с форма, наподобяваща на кристалната обувка от приказката за Пепеляшка.

Странната сграда отваря вратите си за посетители през 2016 г., намира се в Оушън Вю Парк в град Будвай и е направена от синьо стъкло и стомана. Височината ѝ достига почти 17 м, а широчината – малко над 10 м.

Идеята за нестандартния дизайн на сградата не е случаен – целта е чрез формата на религиозния храм да бъдат привлечени повече жени-поклоннички.

Строителството, на църквата в Тайван, отнело два месеца, а стойността за нейното изграждане възлиза на 686 500 щатски долара. Създателите на авангардния проект се надяват кристалната обувка да стане предпочитано място за влюбени двойки, които да заснемат сватбените си фотосесии именно там.

Освен това местните власти определят църквата като нова атракция, която ще даде допълнителен тласък на туризма в района. Въпреки изказаните мнения, че архитектурата на черквата е неприемлива, управляващите не са на същото мнение и по-скоро виждат преимуществата, които носи създаването на това място.

В непосредствена близост до храма се намира друго атрактивно съоръжение – двойна арка, по-известна като „кристалната църква“, която е любим фон за сватбени снимки на младоженците.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин