Топ 10 барове на покриви - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 10 барове на покриви

Има покриви, които разкриват поразителни панорамни гледки - там градът се докосва до небето. Зарежете туристическата гюрултия и шума на улицата и се отправете към баровете по високите покриви, предлагащи висока класа и градски пейзажи от птичи поглед. Тези 10 покривни бара са наистина от най-висок калибър - те създават атмосфера, не по-малко главозамайваща от питието ви.

1. Лунният бар - Банкок, Тайланд

Разположен на 61-я етаж, Лунният бар (Moon Bar) навръх “Банян Трий Банкок” (Banyan Tree Bankok) е идеален за пищни коктейли Текила Сънрайз. Поредица платформи и стъклени стени осигуряват първокласна 360-градусова панорама на кипящата столица със забележителностите й, като храма Уат Фо, Кралския дворец и река Чао Прая. В бара има дрескод, тъй че забравете за джапанките и късите гащи!

2. Балконът на Тръмп - Чикаго, САЩ 

Освен специални коктейли и леки храни луксозният Балкон на Тръмп (The Terrace at Trump) заведение на 16-я етаж на Тръмп хотел предлага емблематични за Чикаго гледки като небостъргачите на “Чикаго трибюн” и “Ригли”, Чикагската река и езерото Мичиган. В четвъртък и събота можете да видите и зарята над пристана!

3. Вестибюлът към At.Mosphere при Бурж Халифа, Дубай, ОАЕ

Кацнал навръх небостъргача Бурж Халифа, най-високата сграда в света, това е и най-високият ресторант в света. Наистина, той не е на покрива, но е на 122-я етаж, иначе казано - над 411 м височина, само два етажа под знаковата наблюдателница на върха на сградата. Разкрива се гледка към Арабския залив и Дубай с най-високо пръскащите фонтани в света.

4. ОЗОН - Хонконг, Китай

Бар ОЗОН (OZONE) в Хонконг е определян като най-високия бар в Азия. Намира се на 118-я етаж на хотел Риц-Карлтън. Гледките се допълват от идейното футуристично оформление на интериора, мебелиран с много въображение и високотехнологично осветление, от знаковите коктейли и проветривата открита тераса. Елате рано, защото в десет заведението е вече пълно. Насладете се на изгледа към пристанище Виктория и нощния спектакъл “Симфония на светлините”.

5. Бар Аер - Мумбай, Индия 

Починете си от шумния Мумбай на 34-я етаж в бар Аер към хотел “Четири сезона”, където се съчетават изискани посетители, зареждаща музика и минималистично черно-бяло оформление. Останете за лека закуска с различни специалитети като пица или суши. Разгледайте Мумбай - нов и старинен, с извисяващи се небостъргачи, джамията Хаджи Али, хиподрума Махалаксми, гледката към Арабско море.

6. Прес Лаундж - Ню Йорк, САЩ

Изкачвате 16 етажа до бар Прес Лаундж (The Press Lounge Bar) към хотел Инк48, който ще ви порази със спиращ дъха изглед към Манхатън и река Хъдсън, особено красива по залез слънце. Насладете се на сезонните коктейли и малки плата на огромната тераса, осеяна с пухени фотьойли, с разлистени растения и декоративен басейн.

7. Скай Бар - Сао Пауло, Бразилия

Скай Бар (Skye Bar) е застанал на върха на хотел Юник. Терасата на шикозния бар предоставя градския пейзаж на Сао Пауло, разгърнат като картина. Присъединете към отбраните посетители и обърнете една-две кайпириняс или мартинита. Ако сте клиент на хотела, можете да започнете купона в басейна с подводна озвучителна система. Завършете деня в открития ресторант.

8. VUE - Шанхай, Китай 

Бар-ресторант VUE към хотел Hyatt on the Bund е на няколко нива, гостите имат на разположение и кръговидния коктейлен бар, комфортния вестибюл, където нощем има музика и диджей, и мраморно джакузи (ако си забравите банския, може да си закупите един чифт направо от бара). Само един етаж по-надолу е ресторантът, където можете да хапнете сготвени на място ястия. Разкрива се изглед към река Хуангпу, историческия квартал Бунд и осеяния с небостъргачи квартал Пудонг.

9. Бар КУ ДЕ ТА - Сингапур 

Бар КУ ДЕ ТА към Марина Бей Сендс (Marina Bay Sands). Разбира се, гледките от Скай Парк са внушителни, но защо да се ограничавате? Отидете по-високо, в шикозния развлекателен комплекс “КУ ДЕ ТА” на 57-я етаж. Покривният оазис се допълва от азиатска кухня, дискотека и басейн (да, онзи басейн на ръба на света). Открива се панорама към Сингапурския проток, гигантското виенско колело и крайбрежните градини.

10. Покривният вестибюл към “Томпсън Торонто” - Торонто, Канада

Първият и единствен покривен бар в Торонто, разположен на 16-я етаж на хотел “Томпсън Торонто”. На гостите се предлагат интересни коктейли, леки ордьоври, топъл басейн и сепарета. Панорамата включва емблематичната кула на Си Ен и езерото Онтарио.  

 

Тази класация ви хареса? Последвайте Peika.bg и във Facebook!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин