Топ 10 на най-красивите населени места в Европа - част 1 - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 10 на най-красивите населени места в Европа - част 1
Автор: Peika.bg
Топ 10 на най-красивите населени места в Европа - част 1
Снимка: pixabay

10. Боза, Ористано, Италия

Топ 10 на най-красивите населени места в Европа - част 1
Снимка: pixabay

Боза е малко, живописно крайбрежно градче, разположено на малък хълм на северозападния бряг на град Сардиния в Италия. Построен е около впечатляващ средновековен замък, наречен "Castello Malaspina". Река Темо, единствената плавателна река в град Сардиния, също минава през град Боса. Този магически малък град също е известен със своето наследство, култура и архитектурна красота.

Ярките, многоцветни къщи на фона на замъка Маласпина в града са наистина спираща дъха сцена. В квартал Са Коста, в историческия център на град Боса, можете да видите невероятни средновековни улици и каменни стълбища. Можете също така да намерите удобства като кафенета, ресторанти и барове в историческия център на града.

От замъка Маласпина на върха на хълма можете да се насладите на красотата на град Боса в най-добрия му вид. Освен с архитектурна красота, Боса е и спокоен град. Местните са толкова дружелюбни. В близост до града има и множество плажове. Боса Марина е най-близкият и най-чист плаж в близост. Архитектурната красота, културната и историческа стойност на град Боса също привличат посетители от цял ​​свят.

9. Кохем, Рeйнланд-Пфалц, Германия

Топ 10 на най-красивите населени места в Европа - част 1
Снимка: pixabay

Кохем е традиционен немски град, разположен в красивата долина на река Мозел в югозападната част на страната. Този малък град е страхотна ваканционна дестинация, която може да предложи много интересни неща за откриване. Той е известен със своята зашеметяваща речна долина, живописни лозя и фахверкови къщи.

Замъкът Кохем на върха на хълма с изглед към долината на реката стои като икона на града. Гледката към долината Кохем от замъка е просто невероятна. В допълнение към всички тези атракции град Кохем има приятен мек климат. Колоезденето е най-добрият начин да опознаете красотата на този град. Едно каране по красивите речни долини и лозята на град Кохем може да бъде страхотно изживяване за вас.

8. Маршалок, Малта

Топ 10 на най-красивите населени места в Европа - част 1
Снимка: pixabay

Marsaxlokk е традиционно рибарско селище, разположено в югоизточната част на Малта. Това село е известно със своя рибарски пазар и цветни лодки, клатушкащи се на пристанището му. Тези лодки са наречени „Luzzus“ и имат голямо значение в ежедневния живот на селото. Те също имат дълга история. Местните са използвали Luzzus от 800 г. пр.н.е

Можете да видите митичните очи на Озирис, изрисувани на всеки Luzzus. Местните вярвали, че изрисуваните очи на Бог могат да защитят лодките им от злото.
Марсашлок също е исторически важно село. Хълмът Tag-Silg на Марсакслок съдържа останките от мегалитен храм. Много инструменти от бронзовата епоха също са открити от този хълм.

Всяка неделя рибният пазар Марсашлок е претъпкан. Тъй като Marsaxlokk е хубаво рибарско селище, можете да се насладите на вкусни морски дарове там. Това село има редица добри ресторанти и кафенета.

7. Мюрен, Берн Оберланд, Швейцария

Топ 10 на най-красивите населени места в Европа - част 1
Снимка: pixabay.com

Murren е зашеметяващо планинско село, разположено на надморска височина от 5413 фута, в Бернските гори в Швейцария. Това е най-високо населеното село в кантона на град Берн. От това планинско село можете да се насладите на красивите три известни алпийски върха – Монх, Айгер и Юнгфрау. Това село е известно със своята ненадмината природа и идеална дестинация за бейсджъмпъри.

Мурен е село без автомобили. Можете да получите кабинков лифт от долината Lauterbrunnen (разположена в основата на село Murren), за да стигнете до това планинско село. Дори на такава висока надморска височина можете да намерите услуги като банка, поща, пожарна, спешен център, училище, туристически офис, кафенета, ваканционни апартаменти и ресторанти.

Почти всички красиви сгради в село Мурен са построени от дърво. Хотелите в стил хижи в това село също имат уникален вид. Освен спираща дъха гледка към алпийски върхове и пейзажи, в селото има и пешеходни пътеки с дължина 200 км.

6. Gasadalur, Фарьорски острови, Дания

Топ 10 на най-красивите населени места в Европа - част 1
Снимка: pixabay

asadalur е малко селце, разположено на остров Mykines във Фарьорския архипелаг. Разположен на ръба на висока скала и заобиколен от върховете на островите Mykines, Gasadalur определено е едно от красивите села на Земята. Поради отдалечеността, това село има само 18 жители. Въпреки че селището на уникалното място с изглед към морето е просто спиращо дъха.

До отварянето на тунела до селото през 2004 г., жителите на Гасадалур трябваше да извървят 200 метра висока планина, за да стигнат до къщите си. Днес тунелът с дължина 4,9 км улеснява достъпа до селото и отваря вратата за туризма.

Не е изненадващо, доходите на доходите на жителите на Gasadalur разчитат предимно на риболова. Уникалното селище на селото също привлича туристи от цял ​​свят.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин