Топ 10 най-крадени вещи от хотела - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 10 най-крадени вещи от хотела
Автор: Мария Ангелова
Топ 10 най-крадени вещи от хотела
Снимка: Photl

Хавлиена кърпа? Тук. Чехли? Тук. Минибар? Тук. Добре, значи вече можем да си тръгваме от хотела.

Това, което вие наричате „сувенир от почивката“, за собствениците на хотели е по-скоро „Още един идиот си открадна хавлия. Какво правят с толкова много хавлии?!“. Повечето посетители на хотелите не си тръгват с празни ръце оттам. И ако си мислите, че една хавлия не е кой знае какво, вижте докъде стигат някои хора, лишени от всякакви задръжки. Този топ 10 има само безспорен номер едно – всички останали са в случаен ред.

1. Вездесъщата хотелска хавлия

Вездесъща, защото е толкова харесвана, че ако се продаваше, щеше да направи някого богат. Изглежда всеки има поне една хотелска хавлия у дома си. Някои - цели колекции. Цената й се вдига, ако има избродирано лого на хотела.

2. Под...

Оказва се, че нищо не е в безопасност, когато имате хотел. Дори и пода. Един посетител толкова много харесал килима в стаята си в хотел в Лас Вегас, че го нарязал на парчета и го изнесъл целия на тръгване.

3. Минибар и диван

В Дубай гости харесали толкова съдържанието на минибара, че си го взели... заедно със самия минибар и един диван. 

4. Крушки

Проучванията достигат и до много по-дълбоки проблеми. Например, доста често разпространена практика е гостите да си тръгват с всички електрически крушки от стаята си (не че ви даваме идеи).

5. Дистанционното управление

Мисля, че някои гости са извънземни мутанти, които се хранят с дистанционни управления“, заявява управителят на един американски хотел. Въпреки че дистанционното едва ли ще работи на друг телевизор, различен от този в стаята им, хората просто не могат да се спрат, сякаш то само скача в куфара им.

6. Или части от него...

Слава богу, не всички са толкова непрактични в подхода си към хотелската кражба. Вероятно ще ви учуди, че обезпокоително напред в повечето класации за най-крадени вещи от хотел, са... батериите от дистанционното на телевизора. Ето това вече е обмислен престъпен акт!

7. Телевизор

Още един практичен подход към нелогичната кражба на дистанционно за телевизор – вземете и телевизора, за да има къде да си ползвате дистанционното.

8. Закачалка за дрехи

Така, значи досега си държахте дрехите намачкани, а сега изведнъж решихте, че няма как да стигнете до вкъщи без закачалки?

9. Дайте ми опорна баня и ще (за)дигна всичко от нея

Не, тук изобщо, въобще и ни най-малко не става дума за шампоаните и сапунчетата, които ви се полагат. Говорим за далеч по-ценни неща като сешоари, огледала за гримиране и рафтчета (!) над мивката.

10. Колекция на идиота

Ето и някои от най-идиотските (макар и не най-често срещани) неща, открадвани някога от хотелска стая: климатик (около 120 кг, метнат през прозореца), плъзгащи се врати на гардероб, цветен ксерокс (от конферентна зала), табелка с номер на стаята, изтривалка за баня, легло (бих искала да видя това!).

А вие какво сте крали от хотел? (може да не ни казвате от кой хотел)

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Пантелей пътник, 11.11.2012 | 14:41
Понеже знам за един хотел колко кофти е някой да свие хавлиите и това онова, аз като ида някъде не крада. Даже точно обратното ... оставям по някоя друга от моите хавлии, зареждам минибара колкото може да събере и купувам комплект резервни батерии за дистанционното.
Жабока Кърмит, 11.11.2012 | 12:59
Нищичко не съм крал, достатъчно е, че винаги чупя по нещо - напълно случайно! И затова си залсужава да напишете статия!
ЛаМаринка Винена, 11.11.2012 | 12:52
Когато работех в хотел в Щатите, най-любими бяха халатите (хубави бяха, защо ли не се разписах и аз, чудя се още :) ), а на второ място бяха одеалцата в стаите - "заемани" от гостите под претекст, че отиват на пикник - как да откажеш на такава мила лъжа! :D
Абонирайте се за нашия бюлетин