Топ 10 забележителности в Хургада - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 10 забележителности в Хургада
Автор: Ралица Василева

Всяка крачка в Египет ви среща с древна история и с несигурното настояще на една държава, която беше почти срината и изградена наново. Ето нашия топ 10 на нещата, които трябва да видите и направите в Хургада – един от най-популярните египетски курорти на Червено море.

На плаж

Очакват ви бял пясък и прозрачни топли води с многоцветни и интересни обитатели. Хургада има обширни и красиви плажове, като повечето са много оживени, но съседни островчета и заливи предлагат спокойствие и уединение. Грабвайте цветен коктейл и пухкава хавлия, защото слънцето ви очаква!

Макади Бей

Макади Бей (Makadi Bay) е курортен комплекс на 30 км южно от Хургада. Тук е много оживено и е пълно с хотели, магазини и клубове. Очаква ви и хубав пясъчен плаж с атракциони и водни забавления.

Гмуркане с акваланг

Потопете се в подводния свят на Червено море: коралови рифове, много цветни рибки, делфини, водни костенурки, дори акули и още много красиви и чудати подводни обитатели, с които да плувате. Разходки с лодки с цел гмуркане в открито море се организират ежедневно. Повечето хотели предлагат такива, но можете и самостоятелно да си наемете лодка от плажовете.

Разходка с камила

Не пропускайте това изживяване! Хванете се здраво за юздите и се пригответе за стабилно клатушкане между гърбиците на камилата. Можете да си наемете камили с водач от плажовете на града или от крайбрежните алеи. Ще имате възможност да ви разходят по пясъка на плажа или в пустинните райони извън града. Следвайте инструкциите, които водачът ще ви даде, и се отпуснете върху гърба на това добро животно.

Сафари в пустинята

Най-важно е 3 часа преди това да не сте яли нищо, за да не ви прилошее, както често се случа по време наспускането и изкачването по стръмните дюни. След около час диво препускане с джип се стига до бедуинско селище, където можете да се освежите и да се порадвате на местната култура. А посрещането на залеза в пустинята, когато всички са притихнали и въздишат по красивите цветове в небето, е незабравомо изживяване, което не трябва да пропускате.

Бедуинското селище

Намира се в пустинята на Хургада, на няколко километра извън града. Това селище е спирка по време на сафари. Тук ще се запознаете с номадска група от около 30 души, живеещи в шатри и тенти, които никога не са напускали това селище, а само двама от тях ходят до града веднъж месечно, за да купят нещата, които не могат сами да си приготвят. Те са гостоприемни и ще ви изненадат с кратка програма от песни и танци. Ще ви предложат чай и специфични ястия, ще видите как жените им правят хляб, а от малките им магазини можете да си купите ръчно изработени накити.

Египетски масаж

Той се предлага в повечето хотели и спа центрове в града и съчетава екзотични местни билки и акупресура. Отпуснете се в ръцете на опитни масажисти и си подарете това изживяване след дълга разходка в края на горещия ден и няма да съжалявате.

Фул мудамас

Това е ястие, подходящо за вегетарианци. Представлява вкусна яхния от бакла. Често се гарнира с варени яйца или свежи зеленчуци като репички и праз. Може да се яде, като се загребва с някоя от традиционните тънки египетски питки.

Шопинг

Щом сте в Хургада, е задължително да изпробвате умението си да се пазарите в повечето магазини и най-вече по пазарите. Ще откриете наргилета, различни видове тютюн, килими, пъстри платове, парфюми, керамични изделия и порцелан. На главния крайморски булевард има много магазини и модни бутици. Съвети за пазарене.

Нощен живот

Много дискотеки, клубове, барове и ресторанти с ориенталска програма се намират в квартал Секала (Sekalla), а във всички големи хотели на града има клубове с пищни шоупрограми и белиденс танцьори. Ще откриете всякакви заведения и край плажните алеи и по плажовете, където често се организират танци на открито. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
ЛаМаринка Винена, 22.05.2013 | 14:42
Не пропускайте да се попазарите в аптека в Хургада - екстремно е и несравнимо изживяване, особено ако вие разтресъл стомашен вирус...За съжаление говоря от опит :)
Абонирайте се за нашия бюлетин