Най-странните хотели в Берлин - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-странните хотели в Берлин

Туристите в Берлин могат да преживеят нещо необикновено и без специални туристически обиколки. Могат просто да наемат стая в един от необичайните хотели, които градът предлага. Ето шест примера.

1. Хотел с инструкция за употреба

Ако някой се настани в „Propeller Island City Lodge“, получава и инструкции за употреба за стаята си.
В пригоденото за живеене произведение на изкуството, намиращо се близо до известния Курфюрстендам, няма две еднакви стаи: една е изцяло огледална, в друга пък има две клетки за лъвове, стоящи върху метър и половина високи поставки. Някои гости нощуват в ковчег в „Гробницата“, други пък се осмеляват да прекарат нощта в „Обърнатата наопаки стая“, в която леглото виси от тавана, обърнато надолу.

2. Хотел в панелен блок от ГДР

Към най-странните места, на които човек може да се подслони, спада и „Ostel“. Хотелът се намира близо до източната гара, в панелен блок останал от времето на ГДР. Гостите се връщат в 70-те и 80-те години на миналия век. Хотелът е оборудван с оригинални мебели от ГДР, а посетителите могат да избират между легло в пионерски лагер и ваканционно жилище от времето на ГДР. На стената на второто виси портрет на бившия ръководител на ГДР Ерих Хонекер.

3. Бившата затворническа болница

Докато “Ostel” се занимава с историята на дизайна по време на ГДР, един друг хотел хвърля светлина върху тъмната страна на републиката. “Das andere Haus VIII” е червена тухлена сграда, която по-рано е била отделение на болница към затвора в Румелсбург по времето на ГДР.

След падането на стената на 9-ти ноевмри 1989 г. тук за кратко са били водени водещи политици като Ерих Хонекер и Ерих Миелке. Днес хората идват доброволно и нощуват в килиите на някогашното болнично крило.

4. Закотвеният хотел

На историческо място е закотвен и хотелът-лодка “Eastern Comfort”. От палубата човек може да види Обербаумбрюке, който служи за граничен пункт между окръзите Фридрихсхайн и Кройцберг. Само на няколко метра от него пък се намира известната East Side Gallery.

През илюминатора гостите слушат шума на река Шпрее. Който разполага с по-малък бюджет, може да си носи собствен спален чувал и да нощува на палубата на кораба. Заради мерки за безопасност на борда не се допускат хора, които не могат да плуват, домашни любимци и деца под 6 години.

5. Нощувка на обществения плаж

Ако някой иска да пренощува на обществения плаж на река Шпрее, трябва да погледне “Scube Park”. Отворен е през пролетта на плажа Колумбия (Columbiabad) в Нойкьолн и разполага с 30 дървени къщички. В тях може да се спи през цялата година.

В една къщичка могат да се съберат до 4 души. През нощта обаче на гостите не е разрешено да влизат в басейна, без осветление и спасители това може да бъде опасно.

6. Някогашна фабрика за прахосмукачки

Който се страхува от студ и буболечки, не бива да ходи в “Hüttenpalast”. Тези, на които им е писнало от големия град, могат да нощуват в халето на някогашна фабрика за прахосмукачки. На 200 кв.м са разположени дървени къщички и обновени каравани от 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век. Пред всяка каравана има маса и два стола. 

 

Тази статия ви хареса? Присъединете се към Peika.bg и във Facebook, за да не пропуснете нито едно вдъхновение за пътешествие!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин