Този уикенд - събития (8-9 февруари) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Този уикенд - събития (8-9 февруари)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Този уикенд - събития (8-9 февруари)

Трифон Зарезан (по стар стил) отмина, а Свети Валентин още не е дошъл. В промеждутъка между двата знаменити празника ни очаква уикенд с доста приемливо февруарско време, както и няколко любопитни събития, които не са за изпускане. Ето нашите предложения за този уикенд! (Вижте и събития за деца този уикенд!)

Празник на виното в Първомай

8 февруари, Първомай

От 10 ч. на площада пред читалището в Първомай ще се проведе Десети празник на виното и винопроизводството – Първомай 2014 с представяне производството на винарски изби от страната и с конкурс за най-добро домашно вино от реколта 2013 година. Още за празника на виното в Първомай.

*

За секса, политиката и други проЗташки неща - спектакъл на Николай Урумов

8 февруари, София

Единственият и неповторим Николай Урумов ще представи спектакъла си „За секса, политиката и други проЗташки неща” на сцената на Студио 5. По безкрайно актуални теми, в него ще видите пикантната страна на сексуалния и политически живот на съвременния българин. Подробности за спектакъла на Николай Урумов.

*

Втори детски кинофестивал - Пловдив

25 януари - 9 март, Пловдив

От 25 януари до 9 март в кино „Лъки синема” в Пловдив ще се проведе Детски кинофестивал. Прожекциите ще бъдат в уикендите на посочения период  от 11 и от 13 часа и ще бъдат безплатни за всички деца. През 14-те дни ще бъдат реализирани 28 прожекции на специално селектирани анимационни детски филми. В програмата се открояват обичани детски истории от световната класика  като тези за Алиса, Питър Пан, Робин Худ, Капитан Немо, Котаракът в чизми и Последния Мохикан. Малките зрители ще могат да се насладят и на модерните приказки „Нико и пътят към звездите“, „Гладиаторите наРим“, „Приключенията на Сами“ и „Тор и легендтите за Валхала“. Пълната програма на детския кинофестивал е тук.

*

Откриване на Зимните олимпийски игри в Сочи

7 февруари, Сочи

Не е нужно да сте в Сочи, трябва ви само телевизор (и декодер, разбира се), за да станете част от едно от най-големите събития на 2014 г. Прочетете повече за Сочи.

*

Създадено с любов - базар за ръчно изработени предмети

8 февруари, София

Разгледайте базара за ръчно изработени изделия създадени от млади български автори с много любов, търпение и творчество! В Bar Blow, София, ул. Г.С.Раковски 125, от 12:00 до 17:00 ч. Подробности за базара Създадено с любов.

*

Златен грозд – фестивал на мелнишкото вино

8-9 февруари, Мелник

Отидете в по-топлата част на България - по традиция гостите на Мелник ще се насладят на разнообразието от вина, произведени в региона на Мелник, майсторлъшки мезета и фолклорна програма, представяща местните традиции и обичаи! Подробности за фестивала Златен грозд.

Вижте всички събития в страната и чужбина тук!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин