Този уикенд - събития за всеки (23-24 ноември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Този уикенд - събития за всеки (23-24 ноември)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Този уикенд - събития за всеки (23-24 ноември)
Снимка: Photl

Ето какво предстои през идните почивни дни (23-24 ноември 2013 г.). За да не пропуснете нещо интересно и после да кажете, че не сме ви казали.

Банско филм фест

За 13-ти път ще можете да видите невероятни ленти от цял свят, очакват ви и срещи с големи имена в алпинизма и екстремните спортове. Подробности и програма тук.

20-24 ноември, Банско

136 години от освобождението на Етрополе

По повод празника на града ще има куп интересни събития, включително и възстановка на събитията, в която ще участват над 200 души. Подробности и програма за Деня на Етрополе.

23-24 ноември, Етрополе

Ретроспектива в памет на Федерико Фелини

В желанието си да отдаде почит на Федерико Фелини – известният италиански режисьор, който ни напусна преди 20 години, Италианският културен институт в София представя ретроспектива, посветена на неговите незабравими филми. Панорамата ще се проведе в София, между 5 и 28 ноември 2013 г. в рамките на фестивала "Киномания". Входът е свободен. Програма на филмите на Фелини и кината.

до 28 ноември, София

Национална джаз среща

Всяка година в Русе се провежда национална джаз среща. Тазгодишното издание ще е на 22 и 23 ноември в Доходното здание. Подробности за джаз срещата.

22-23 ноември, Русе

Немски коледен базар в София и Пловдив

Пристига сезонът на коледните базари! В София и Пловдив се откриват два немски коледни базара. Началото е на 22 ноември, петък.

22 ноември - 22 декември, София и Пловдив

Дефиле на младото вино в Пловдив

Една седмица младото вино ще дефилира из Стария град в Пловдив. Петък и уикенда ще има интересни събития - програма на Дефиле на младото вино.

18-24 ноември, Пловдив

Християнското изкуство - нова експозиция в исторически музей Попово

В Исторически музей – Попово на 20 ноември е открита експозицията „Християнско изкуство от Поповско V-ХІХ век”. Колекцията на музея включва ценни творби на тревненски майстори от 17-19 в., включително автопортрет на зографа Цаню Захариев, както и т.нар. „бити икони” – икони, жертва на верски фанатизъм по време на Руско-турската война през 1877 г. Експозицията е подредена на първия етаж в централната сграда на музея.

Откриване на 20 ноември, експозицията ще бъде постоянна, Попово

Древен Египет идва в Търговище

В Славейковото училище в Търговище ще бъде открита изложбата „Сюжети от Египет. Находки от българските музеи” на Регионален исторически музей – Шумен. Търговищките граждани ще могат да видят автентични артефакти, свързани с Древния Египет. Подробности за изложбата.

до 14 март 2014 г., Търговище

*

Разгледайте всички събития в България и по света, по дати, теми и градове. Или открийте идеи къде да отидем през уикенда.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин