Треска за тенис в Хасково - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Треска за тенис в Хасково
Автор: Мария Ангелова

Няма как да не се сетим за тенис в Хасково, особено като си припомним успехите на един от най-прочутите хасковци в света – Григор Димитров. Къде, ако не тук, ще пробвате бекхенда си, дори и непрофесионално?

Тенис в Хасково

Хасково разполага със съвременна база за тенис, скуош и бадминтон сред спокойствието и чистия въздух на лесопарк Кенана. На разположение на гостите на града са седем открити корта с червена настилка и два самостоятелни закрити корта с многофункционална настилка Green Set. Професионални треньори се грижат за любителите на тениса от всяка възраст, желаещи да изпитат удоволствие от този спорт. Кортовете са осветени така, че да дават възможност за игра и през нощта.Тенис комплекс Хасково е проектиран с възможност за провеждане на международни състезания и разполага с постоянни трибуни за публика. Ежегодно тук се провеждат национални и международни турнири, много корпоративни мероприятия и семинари по тенис. Условията в тенис комплекс Хасково позволяват практикуването и на други видове спорт – футбол, баскетбол, хандбал, волейбол... През 2013 г. бе открит и модерен център за възстановяване с вода от Хасковските минерални бани, лечебна кал и луга от Поморие. Не на последно място, тенис комплекс Хасково разполага и с прекрасен ресторант, предлагащ традиционна българска кухня, а в непосредствена близост има два хотела.

Хасково не е само тенис...

Ако сте любители на адреналина, може да тествате мотопистата в Хасково. Тя е с дължина 1710 метра и ширина 12-15 метра. Трасето отговаря на изискванията на Европейската и Световната федерация по мотокрос. На полигона могат да се състезават мотоциклети от всички класове (MX ATV, MX1, MX2, MX65, MX3, MX85), както и бъги и ATV.

Картинг пистата в град Хасково е една от най-големите и най-добре оборудвани на Балканите. Ежегодно тук се провеждат редица национални и международни шампионати. Размерите на комплекса са впечатляващи, а трасето е с дължина над 1000 м и ширина 8,5 м. Картинг пистата в Хасково разполага със 700 седящи места, обособена бокс зона и паркинг. Перфектно осветеното трасе дава възможност за шофиране и след залез слънце. За любителите на картинг спорта, пистата в Хасково предлага картинги 270 куб.см, 9 к.с. както и съвременен софтуер за отчитане на време и средна скорост АМВ.

Освен професионалните и любителски състезания, включени в годишния календар на комплекса, тук могат да се провеждат и фирмени и междуфирмени надпревари или пък тийм билдинги.

В стрелбищен комплекс Диана се предлагат уникални възможности, които поне засега са единствени в България. Комплексът осигурява всички видове оръжие и опитни инструктори. Стрелбището е с площ от 30 дка и разполага със стрелкова линия за Benchrest и две полоси за олимпийските дисциплини Скийт, Трап, Двоен трап, Мултитрап, Компакт спортинг. Има изградени също полоси за стрелба с късо огнестрелно оръжие и възможности за стрелба с карабина по движеща се мишена на дистанция 50, 75, 100, 150 и 200 м. Полезна за ловците, които искат да тренират упражнението Бягащ глиган, е полосата за стрелба с къса пушка. Изградени са стрелкови позиции с метални маси за стрелба на 100, 135 и 200 м.

Богатият културен и спортен календар на града намира изява на сцената на културно-спортен комплекс Спартак. Уникалното съоръжение с капацитет от 3500 амфитеатрално разположени зрителски места и покрито сценично пространство от над 300 кв.м, дава възможност за удовлетворяване предпочитанията на публиката към различни по своя характер културни и спортни прояви. През 2006 г. пред сцената на комплекса бе изградена ледена пързалка с площ от 600 кв. м.

За любителите на класическите автомобили, Ретро клуб – Хасково провежда годишно две мероприятия от национален мащаб: Ретро парад, който е част от празничната програма по случай Дните на Хасково през септември и Ретро рейсинг, провеждащ се през април на картинг пистата.

Уникална за цяла България скейтборд площадка бе открита през 2008 г. в лесопарк Кенана. Съоръжението за екстремни спортове е разположено на площ от 1 декар. Площадката е изключително модерна и оборудвана със съвременни съоръжения, които, освен за скейтборд, могат да бъдат използвани и за други екстремни спортове като каране на колела, ролкови кънки и други.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин