Три града, в които да се изгубите (нарочно) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Три града, в които да се изгубите (нарочно)
Автор: Мария Ангелова

Има места по света, където човек с удоволствие би се изгубил, при това съвсем целенасочено. Скитането по малки улички, неочакваните находки, интересните срещи – всичко това прави изгубването от лош късмет в истинско приключение за пътешественици.

Ето и три от нашите любими градове, в които да захвърлите картите и GPS-ите, да стиснете очи, да се завъртите на пета и да се шмугнете в случайна пресечка.

Венеция

Ако трябваше да подреждаме градовете в класация, Венеция вероятно щеше да е номер едно. Тук дори да искате да не се изгубите, напълно идентичните канали и мостчета правят това почти невъзможно. Няма страшно! Да се изгубиш във Венеция е истинско щастие. Най-много да откриете своето специално кътче, в което няма тълпи от туристи, но затова пък има страхотна антикварна книжарница и семейно ресторантче.

3181

6194

Истанбул

Целият Истанбул. Но най-много харесваме квартал Бейоглу, където всяко свиване зад ъгъла означава нова работилница, ателие, арт кафене с цветни възглавници по дървен под, антиквариат с хиляди съкровища за откриване... На 2 минути от свръхнатоварената с човешки трафик улица Истиклял.

27261

27262

Анси

Анси прилича на Венеция, вдигната от Италия и спусната някъде във Френските Алпи. Сравнението произтича – преносно и буквално - от каналите, които водят началото си от едноименното езеро и се промушват между уличките на средновековния център на града. И тук плават лодки, и тук има мостчета и малки островчета. Но атмосферата си е чисто френско съвършенство. В града има няколко църкви на по няколкостотин години, красиви градини и приятни ресторантчета и кафенета, където можете да опитате риба, уловена в езерото – какво по-хубаво място за изгубване?

23935

23938

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин