Три съвета за поддържане на форма на път - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Три съвета за поддържане на форма на път
Автор: Peika.bg
Три съвета за поддържане на форма на път

Работата на Андрю Еванс, дигитален номад на National Geographic, е да обикаля света и да споделя опита си чрез социалните медии и блоговете. През 2012 г. прекарва 276 дни на път, което прави средно по един полет и една нова страна на седмица.

Андрю описва своя опит с дългите полети, лошата храна и малкото време за фитнес, и дава своите съвети за здравословен живот по време на път.

Изключете се. Изключете всички дигитални устройства и изпийте чаша вода. Сложете тапи за уши ако трябва, затворете очи и просто дишайте дълбоко. Медитирайте. Така ще се отървете от най-досадния проблем при дългото пътуване - трудното заспиване, поради преумора. Ако това не помага, направете няколко упражнения. "Следвайки тези правила, никога не ми се е налагало да взимам приспивателни"

Импровизирайте. Когато няма фитнес зала наблизо, използвайте всичко друго, което ви е под ръка. Правете набирания на клони или открити тръби в хотелите, бягайте в паркингите, използвайте куфарите си за вдигане на тежести. Един от спортовете, на които се учи всеки пътешественик е бягане с багаж. "Много е здравословно, аз лично съм бягал на всички седем континента."

Избирайте "по-малкото зло", когато се храните. Пътуващите хора знаят, че изборът за хранене е между бързата закуска и луксозния ресторант. "Аз се стремя да се отдам поне веднъж седмично на лукса, но дори там избягвам хляба и сладкишите." Дори когато не можете да си осигурите здравословна храна, можете просто да изберете по-малкото зло - сандвич с риба, пред чипса.

Прочетете още съвети за поддържане на добра форма на път при колегите от Sportuvai.bg.

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин