Пътният рай на крайбрежна Шотландия - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пътният рай на крайбрежна Шотландия
Автор: Peika.bg

Шотландия съвсем наскоро се сдоби с един красив път, който е забележителен за туристите. North Coast 500 беше построен едва преди няколко месеца и вече претендира да е един от най-живописните крайбрежни пътища в света.

North Coast 500 започва от Инвърнес, минава през западното крайбрежие на страната, след това се катери по северния й край и се връща обратно на изток към Инвърнес. Този асфалтов кръг е дълъг 800 километра и на практика свързва най-красивите крайбрежни кътчета по морските граници на британската държава.

Шосето минава през исторически паметници като големия замък Дънробин и останките от замъка Ардверк, местни ресторантчета и красиви природни атракции в региона като плажовете Дорнок.

Пътят North Coast 500 е изграден, така че да запознава туристите и пътниците с най-забележителните обекти в Шотландия и представлява асфалтиран туристически маршрут, по който можете да се придвижвате с кола, мотициклет, на колело или пеша.

Маршрутът може да се измине за един уикенд или за повече време, ако не бързате и искате да разгледате всичко. Вижте някои от най-красивите места по North Coast 500 в нашата галерия.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин