Уикенд на Луната - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Уикенд на Луната
Автор: Peika.bg

Идва краят на уикенд пакетите за двама на Златни пясъци. Екстремният туризъм и нетрадиционните дестинации ще придобият съвсем нов смисъл, а неизследваните от всепроникващия турист кътчета във вселената ще намалеят с още едно. От 2015 г. ще са факт полетите на туристи до Луната. На туристи с много пари. По-точно със 100 милиона излишни долара.

Новото начинание беше обявено от британската компания Excalibur Almaz (Екскалибур Олмаз) по време на Световната конференция за космически туризъм. Полетите ще се извършват с космически летателни съдове за многократна употреба до орбитата на Луната. Туристите няма да могат да се разхождат по лунната повърхност, но ще са толкова близо, че ще могат да докоснат спътника на Земята с помощта на специални роботизирани ръце.

В бъдеще компанията обещава да разшири хоризонтите си и освен до Луната да осъществява полети до близки до Земята астероиди, както и до т.нар. Точки на Лагранж на стотици хиляди километри от Луната. В плановете й влиза и извършването на минна дейност на астероидите (те да видят тогава протести на еколози!).

Полетите ще се извършват със стари, изведени от експлоатация руски капсули и космически станции, които са преоборудвани от британската компания с модерни космически технологии. Първият пробен полет ще бъде направен през 2014 г. Иначе казано, една малка крачка за човека, но огромен скок за туризма.

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин