Улиците в Канада опустяха... (видео) #ОстаниСиВкъщи - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Улиците в Канада опустяха... (видео) #ОстаниСиВкъщи
Автор: Peika.bg
Улиците в Канада опустяха... (видео) #ОстаниСиВкъщи
Снимка: pixabay

Броят на заразените с коронавирус нараства с бързи темпове. Към момента той надхвърля 700 000 в световен мащаб, а специалисти споделят, че до края на седмица ще надхвърли 1 милион.

Канада също не остана незасегната от глобалния проблем. Броят на заразените там е 6 320 (към 30.03.2020). Първият случай беше установен още в края на януари, но напоследък започнаха да се взимат все по-строги мерки. Обявено беше извънредно положение преди броени дни.

От кадрите ще видите, че улиците на Торонто са опустели. Няма безцелно минаващи или разхождащи се хора. Всички спазват строго въведените мерки. Както при нас и там работят само местата, които са от първа необходимост - аптеки, хранителни магазини, банки и т.н. 

Получава се истински контраст между огромните небостъргачи, които се издигат и празните улици. Много от огромните сгради също са празни. Дори надписът Торонто, пред който обикновено има толкова много хора и туристи, че ще е невъзможно да се снимате сами пред него, сега стои напълно самотен. 

Примерът, който дават на останалите, трябва да бъде взет под внимание - спазват мерките и са изключително дисциплинирани. Но не можем и да не забележим мрачното и потискащо усещане от гледката, която се разкрива пред очите ни.

Пусти улици, няма хора, няма смях и хорска глъч, няма майки с деца, всичко е зловещо притихнало сякаш е настъпил апокалипсис... 

Силно се молим и надяваме скоро всичко да се оправи, а до тогава останете си вкъщи.

#ОстаниСиВкъщи

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин