Уникалният Парк на чудовищата в Италия - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Уникалният Парк на чудовищата в Италия
Автор: Peika.bg
Уникалният Парк на чудовищата в Италия
Снимка: Jen Spenningsby

Малкият италиански град Бомарцо се намира на около 100 километра от Рим и е абсолютно непозната туристическа дестинация. Всъщност, там има една много необичайна дестинация.

Паркът на чудовищата (Parco dei Monstri) е уникален комплекс от 24 гигантски статуи от Ренесанса.

38351

Легендата гласи, че паркът е създаден през 1552 г. от благородника Пиер Франческо Орсини, който е наредил създаването му, за да почете паметта на любимата си жена. Говори се, че той бил толкова покрусен от смъртта й, че е излял цялата си мъка в създаването на този парк.

38350

Резултатът е, че Паркът на чудовищата е единствен по рода си в света. След смъртта на Орсини той е забравен за 400 години до 1954 г., когато Джовани Бетини купува имота и възстановява монументите.

38349

Както сами можете да се убедите, каменните скулптури в парка са едновременно страшни и странни, инспирирани от историята и от митологията, но всичките родени от едно страдащо съзнание.

38352

Паркът е отворен целогодишно от 8 сутринта до залез. Входът за деца между 4-13 години или групи от над 30 души е 8 евро, а единичен билет за възрастни е 10 евро. До Бомарцо е трудно да се стигне с обществения транспорт, но можете да хванете влак от Рим до Орте Скало и оттам да хванете автобус до Бомарцо. Другият вариант е да хванете влака до Витербо и оттам да хванете автобус до Бомарцо.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин