В малките или в големите градове хората са по-щастливи? - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
В малките или в големите градове хората са по-щастливи?
Автор: Peika.bg
В малките или в големите градове хората са по-щастливи?

Канадско проучване установи, че жителите на малките провинциални градчета се чувстват в пъти по-щастливи от живеещите в мегаполисите.

Изследването отчита, че големите градове имат някои предимства  в тях безработицата е много по-малка, заплатите са по-високи и образованието е по-качествено. Тези предимства обаче не правят жителите им много по-щастливи.

Това се дължи на факта, че в мегаполисите социалното отчуждение е много-по голямо, което снижава индекса на човешкото щастие. Нещата съвсем не стоят така в малките общности, където хората живеят много по-задружно.

Бива установено, че жителите в големите градските зони имат значително по-малко контакти с роднини и приятели. Учените отдавна предупреждават, че социалната изолация променя човешкия мозък, който се зарежда със съставка, която генерира страх и агресия.

В малките или в големите градове хората са по-щастливи?

Друг фактор е, че жителите на големите градове харчат голям процент от доходите си за подобрения в дома, което е отчетено като допълнителен стресиращ фактор.

Средата в големите градове се възприема от живеещите в нея като по-малко безопасна, дори и на подсъзнателно ниво. Хората си имат по-малко доверие, тъй като градската човешка маса не е хомогенна, а много по-разпръсната, отколкото в по-малките населени места.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин