Вълшебното място на Хаваите - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вълшебното място на Хаваите
Автор: Peika.bg
Вълшебното място на Хаваите

Множество водопади се спускат от височина над 1500 метра - звучи като сън, но всъщност мястото е реално и едно от най-красивите кътчета на планетата ни.

Плачещата стена, както го наричат местните, се намира в центъра на остров Кауаи в Хаваите и е едно от най-влажните места в света. Попаднете ли там, ще се запитате дали все още сте на Земята, тъй като множеството ромолящи пототочета създават невероятна атмосфера, способна да предизвика чувство на пълна хармония. Местното население приема това място за свещено, а според легендите всяка молитва, отпревена оттам, ще бъде чута и ще се осъществи.
Тесните канали в склоновете са се образували в продължение на стотици години благодарение на упоритите водни потоци. Това, както и прекрасната зелена флора в района, прави Плачещата стена наистина прелестна гледка и неслучайно се счита за едно от природните чудеса на Хаваите.

Феноменът се наблюдава най-добре от въздуха, като за целта на острова се предлагат многобройни екскурзии с хеликоптер. Разбира се, природното чудо може да бъде разгледано и пеша, но изкачването до Плачещата стена никак не е лека задача. Пътят на отиване и връщане е над 12 км и няма начин да останете сухи, тъй като трябва да преминете безброй поточета и рекички, образувани от изобилните дъждове.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин