Вануату – приключения и забележителности - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вануату – приключения и забележителности
Автор: Peika.bg
Вануату – приключения и забележителности
Снимка: Flickr.com

Да се отправим към едно очарователно, далечно и непознато място – република Вануату.

Това е страна, намираща се съвсем близо до Австралия, която е разположена върху островите Нови Хебриди.

Първоначално островите са били заселени от меланезийци. Първият европеец, стъпил по тези земи, е португалският изследовател Педро Фернандес де Кирос, който им дал името Аустралия дел Еспириту Санто (в превод „Южна земя на светия дух“). Мореплавателят Джеймс Кук ги преименува на Нови Хебриди през 1774 г.

Преди 74 години островите престават да бъдат по съвместното владение на Великобритания и Франция, и  получават името република Вануату (в превод „Нашата земя завинаги“).

Една от най-интересните забележителности там е Националният музей на Вануату в столицата Порт Вила. Там можете да видите традиционни артефакти, барабани, гонгове, бижута от миди и фотографии. Ако го посетите, ще имате възможност да станете свидетели на демонстрация с традиционни инструменти и да порисувате с пясък.

Вануату – приключения и забележителности
Снимка: Flickr.com

Друга забележителност е красивият 35-метровият водопад Меле, който се намира на 10 км от столицата. Там ви очакват басейни с бистри води и приказна зеленина, на които със сигурност ще се насладите.

Вануату – приключения и забележителности
Снимка: Flickr.com

Още едно място, което си заслужава да видите, е активният вулкан Ясур на остров Тана, който впечатлява с внушителната си красота и огнените си цветове. Най-доброто време да го посетите е преди изгрев или 2 часа след залез.

Друго красиво място е пещерата Милениум, която се намира на 15 км от втория по големина град във Вануату – Луганвил. Преживяването включва минаване по бамбуков мост, катерене, досег с красотата на природата – прелестни дъждовни гори, слънчевите лъчи, прозиращи през спускащата се вода на водопадите, и разбира се, самата пещера.

Вануату – приключения и забележителности
Снимка: Flickr.com

Всеки, който иска да опознае културата на Вануату, трябва да посети културното селище Есакуп, близо до Порт Вила. Местните островитяни ще разкажат за културата и бита на страната, а всеки петък има вечер на пира, включваща забавление и богат бюфет. 

Вануату – приключения и забележителности

Ако посетите тази островна държава, можете да се отдадете и на водни спортове – плуване, гмуркане и сърфиране. Можете да поиграете на голф,  да се разходите с хеликоптер, както и да опитате катерене или каране на колелета и каяци. Ако ви се релаксира пълноценно, можете да отидете до горещите минерални бани, намиращи се в североизточната част на остров Eфате.

Вануату – приключения и забележителности

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин