Вече можем да посетим Лувъра онлайн - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вече можем да посетим Лувъра онлайн
Автор: Peika.bg
Вече можем да посетим Лувъра онлайн

Лувърът е най-посещаваният музей в света и в него се помещава една от най-известните картини на планетата – „Мона Лиза“ на Леонардо да Винчи. Сега тези, които мечтаят да посетят Музея на Лувъра в Париж, вече могат да го направят виртуално. Богатството на колекциите от Лувъра може да се види на нова платформа, която обединява всички произведения на изкуството на музея на едно място, както и стартира нов уебсайт, който е по-лесен за ползване и потапяне.

За пръв път цялата колекция от Лувъра е достъпна онлайн, независимо дали произведенията са изложени в музея, на съхранение или на дългосрочен заем в други френски институции. Предназначени както за изследователи, така и за любопитни любители на изкуството, повече от 482 000 записа могат да бъдат разгледани безплатно, включително произведения от Лувъра и Националния музей на Йожен Делакроа. Има и произведения, които са били възстановени след Втората световна война и поверени на Лувъра, докато могат да бъдат върнати на законните им собственици.

Сайтът предлага няколко начина да се задълбочите в колекциите, включително прости или разширени търсения, записи по кураторски отдел или по тематични албуми. Интерактивна карта помага на посетителите да подготвят или удължат посещението си и им позволява да разглеждат музейната стая по стая. Редовно актуализирана от музейни експерти, базата данни ще продължи да се разраства и да отразява напредъка в научните изследвания.

Вторият начин да се насладите на произведения на изкуството от музея е чрез новия му уебсайт. Разделен на три основни раздела и фокусиран върху произведения в колекциите и разкошните настройки, в които са показани, сайтът приканва посетителите да оценят бившия дворец, докато се преместват от стая в стая. Предлага се на френски, английски, испански и китайски, сайтът може да бъде посетен на таблети и компютри, но е предназначен предимно за използване на смартфони. Той е проектиран да остане в синхрон с Лувъра, тъй като музеят развива повече цифрово съдържание.

 „Зашеметяващото културно наследство на Лувъра вече е само на един клик разстояние. Сигурен съм, че това дигитално съдържание ще вдъхнови допълнително хората да дойдат в Лувъра, за да открият колекциите лично“, казва Жан-Люк Мартинес, президент-директор на Музея на Лувъра. Новият уебсайт на Лувъра е достъпен тук, а новият уебсайт на колекциите на Лувър може да бъде достъпен тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин