Видинската библиотека предлага нова услуга - „Играчкотека“ - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Видинската библиотека предлага нова услуга - „Играчкотека“
Автор: Peika.bg
Видинската библиотека предлага нова услуга - „Играчкотека“
Снимка: pexels

Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“ предлага нова услуга „Играчкотека“.



Това каза директорът Десислава Иванова. „Играчкотеката“ е замислена като място, където играчките ще се заемат за използване от деца, подобно на заемането на книги. Библиотеката разполага с образователни играчки, които да бъдат предимно в полза на деца със специални образователни потребности, но също така има играчки, предназначени за масово ползване.

"Играчките могат да се заемат за вкъщи от деца до 14 години, но те ще могат и да играят с тях в обособеното пространство в библиотеката", уточни Иванова.

По думите ѝ едни от първите посетители са от Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и лица във Видин. Служителите на центъра вече заеха необходимите материали и играчки за работа с децата с аутизъм, които да развиват фина моторика, концентрация, внимание, памет, дори обикновени умения.

Припомняме, че в края на октомври миналата година. Видинска библиотека обяви инициатива за събиране на играчки. Могат да се дарят пъзели, пластмасови играчки, играчки за трениране на речта и движенията, сензорни играчки - такива, които могат да издават звуци и светлина, да променят формата си и други.

"Плюшените играчки не са подходящи. Кампанията е постоянна и всеки, който желае, може по всяко време да дари играчки за „Играчкотеката“, каза още директорът на библиотеката.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин