Винарска изба Братя Минкови - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Винарска изба Братя Минкови

Ако един ден, минавайки край избата на Братя Минкови, решите да се отбиете, да се изкачите до кулата и да погледнете от там гледката на безкрайните красиви лозя, ще усетите магията, накарала преди повече от век трима братя да изберат именно тази живописна местност, за да осъществят мечтите си...


Върху едно от последните възвишения на местността Терзийски баир, кокетно разположена сред лозята, винарска изба „Братя Минкови” предлага вълнуващо пътешествие през различните епохи, което ще ви пренесе в необятния свят на виното. Прекрачвайки прага й, ще чуете вълнуваща история за пътя на гроздето от лозето до дъбовите бъчви, изваяли неповторимия характер на вината.

30941

30943

В изба „Братя Минкови” ви очакват незабравими мигове в уютната дегустационна зала, гурме-ресторанта, винения магазин, двата подземни тунела с обща дължина 160 метра, където отлежават вина в 6000 малки дъбови бъчви (барици).

Сред богатото разнообразие на сортове и стилове можете да изберете виното, доставящо най-голяма наслада на небцето, и да го съчетаете с авторските предложения на сомелиера на избата. Можете да отпивате от любимите си вина пред камината, сред бъчвите или наслаждавайки се на красивата гледка от височината на кулата.

В музейна част на избата се пази историята на винарската фамилия Минкови, както и разказ за хилядолетната традиция на винопроизводството в Карнобатския край.

30940

30938

Кои са Братя Минкови?

Малко известен факт е, че Иван, Васил и Никифор Минкови донесли в края на 19 в. първия за страната ни златен медал от световно винено изложение (Брюкселското винено изложение от 1894 г.). Това се случва по-малко от 20 години след като тримата братя се посветили на голямата си страст – винарството, и основали изба в Черковната махала в Карнобат. Век по-късно възродената изба „Братя Минкови“ отново е носител на престижни международни и национални награди.

За контакти: с. Венец, на 15 км западно от Карнобат. Телефон: 0882 15 15 00. Повече за избата ще научите на minkovbrothers.bg

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Gosho Kicata, 27.05.2019 | 12:07
Да попитам аз, използват ли се някакви агенти като желатин, исинглас, яйца, мляко, или тем подобни при филтрирането на вината на Братя Минкови ?
Абонирайте се за нашия бюлетин