Виж красотата на българските обичаи - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Виж красотата на българските обичаи
Автор: Мира Янева

(Пре)открийте красотата на обичаите, скритите кътчета и хората на България – в голям формат и с висока резолюция. 20 изключителни фотографии, спечелили награди от националния фотоконкурс Пазител на традициите 2012 потеглят на обиколка из страната.

Началото е поставено в Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство под егидата на ЮНЕСКО в София, където пътуващата изложба ще бъде до 28 февруари 2013 г. 

Снимките от конкурса са част от едноименната национална инициатива, която през 2013 г. се провежда за четвърта поредна година. 

„Пазител на традициите” са единствените в България награди за хората, които работят за запазването на ценностите в областта на фолклора, занаятите, изобразителното изкуство и кулинарията. Избраните за изложбата 20 снимки са най-добрите от близо 600 фотографии, участвали във фотоконкурса през 2012 г.

Полезна информация: Фотоизложбата можете да видите до 28 февруари 2013 г. В Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство под егидата на ЮНЕСКО (София, ул. Лъчезар Станчев 7, в сградата на Музея за социалистическо изкуство). След това снимките ще отпътуват за хотели в Луковит (до края на март), зимните и летните курорти.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте Peika.bg и във Facebook, за да следите всички вдъхновения за пътуване и интересни събития!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
ЛаМаринка Винена, 16.02.2013 | 19:33
Мира Янева е любимият ми автор във вашия сайт! Страхотна!
Абонирайте се за нашия бюлетин