Виж цяла Европа, без да излизаш от Мадрид - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Виж цяла Европа, без да излизаш от Мадрид
Автор: Peika.bg

В Мадрид има едно място, където можете да посетите Айфеловата кула, Бранденбургската врата или лондонския Тауър бридж в един и същи ден и без да излизате от града. Това е Паркът "Европа" в Торехон де Ардос. В него има 17 забележителностти от различни европейски градове, както и различни атракции за децата, маршрути за тичане и градинки за пикник.

Някои от забележителностите, които ще намерите тук, са римският Фонтан ди Треви, брюкселският Атомиум, мадридската Пуерта де Алкала, лисабонската Кула Белейн, холандски вятърни мелници и статуята на Малката русалка от Копенхаген.

Паркът ви предлага страхотен шанс да се снимате с най-известните европейски забележителности на едно място и в един и същи ден, интересен урок по география, изкуство и архитектура в парк, пълен с забавления. 

Парк "Европа" има огромни зелени площи, детски площадки, приключенска област и ресторанти. Освен това има няколко малки езера и едно по-голямо, където може да поплавате с лодка. Ако сте приключенски настроени, подгответе си мерника за стрелба с лък, спуснете се по въже или се изгубете в лабиринта.

В този парк също можете да видите един от трите кибернетични фонтани в целия свят. Светлините, цветовете, водопадите и зарята, които образува този фонтан, са невероятно аудио-визуално преживяване.

Полезна информация: Входът е безплатен, заплащат се само различните атракции. През почивните дни е по-добре да отидете рано, за да намерите място за паркиране. Допълнителна информация тук.

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин