Вижте къде е домът на хобитите - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вижте къде е домът на хобитите
Автор: Peika.bg
Вижте къде е домът на хобитите

Нека ви отведем на едно наистина магично местенце.

Може би не знаете, но Хобитън е реално съществуващо място, което в нашия свят се подвизава под името Матамата и се намира в Нова Зеландия. Именно то е домът на хобитите от трилогията „Властелинът на пръстените“.

Във филма Хобитън е град в централните области на Графството, намиращ се в границите на Западната околия. В реалността обаче селцето е създадено през 1998 г., заради снимките на първия филм от трилогията. Днес в местността има 44 малки къщички, които са заобиколени от приказна природа.

Вижте къде е домът на хобитите

В Матамата ще намерите и хобитската кръчма „Зеленият дракон“, която е  любимо място за Фродо, Мери, Сам и Пипин, които обичат да пийват там и да пушат пушилист. Кръчмата е открита официално на 29-и ноември 2012 г. от тогавашния новозеландски премиер. И до днес тя е достъпна за туристи, така че, ако я посетите, ще можете да изпиете по халба бира.

Вижте къде е домът на хобитите

За посетителите на селището се предлага 2-часова разходка, а на разположение освен кръчмата са кафене и сувенирен магазин. Любителите на животните пък могат да се порадват на свободно разхождащите се овце по прекрасните зелени поляни, откъдето се разкриват невероятни гледки. Мястото определено е перфектно и за фотографи. Сигурни сме, че ще направите уникални кадри!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин