Вижте къде можете да плажувате в компанията на фламингота - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вижте къде можете да плажувате в компанията на фламингота
Автор: Peika.bg
Вижте къде можете да плажувате в компанията на фламингота
Снимка: flickr/Bevis Chin

Нека ви отведем до една наистина екзотична дестинация – плажът Аруба, по който можете да видите разхождащи се фламингота. 

Той е разположен на малък остров близо до брега на Аруба, остров от Малките Антили, който се намира в южната част на Карибско море.

Островът, наречен Ренесансов остров, всъщност е частна собственост на хотелът “Renaissance Aruba Resort”, който разполага с 556 стаи за гости, казино, 3 плажни бара, спа център, здравен център и други. 

Плажът, който е само за възрастни, е достъпен и за тези, които не отсядат в хотела и струва около 125 долара за посещение. При условие, че хотелът не е напълно резервиран, „не гостуващите“ могат да закупят по един от 30-те билета за посетители и да се отправят за един ден на плажа.

Вижте къде можете да плажувате в компанията на фламингота
Снимка: flick/Amanda O'Kane

Те могат да се резервират онлайн от 07:00 ч. сутринта, но са валидни само за пропуски за следващия ден, така че го имайте предвид. Самият хотел предлага трансфери до острова и в частност до плажа с фламинготата на всеки 15 минути, така че гостите да могат да се насладят на розовите птици в цялата им прелест.

Водното такси до острова отнема около 8 мин., но трябва да бъдеш гост на хотела или да притежаваш билети, за да се качиш на борда. Тъй като плажът отдавна е популярен сред туристите, фламинготата са относително спокойни и няма да избягат, когато се опитате да се снимате с тях. Всъщност на острова има автомат за храна, така че дори можете да ги нахраните.

Плажът Фламинго е само за възрастни, но на децата е разрешено да го посещават между 09:00 и 10:00 ч. всеки ден. Не очаквайте обаче голям брой гламингора, едва около 6 птици живеят на плажа постоянно, въпреки че някои посетители твърдят, че понякога идват и други.

Най-доброто време за разглеждане и хранене на фламинготата е около 8 часа сутринта, когато има по-малко хора. Островът е отворен за гости от 7:00 до 18:00 всеки ден, така че можеш да прекарате цели 11 часа на плаж с фламингота.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин