Вижте кои са най-дълбоките пещери в света (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вижте кои са най-дълбоките пещери в света (част 2)
Автор: Peika.bg
Вижте кои са най-дълбоките пещери в света (част 2)

Пещерите са едни наистина интересни участъци от природната красота със своите сталактити и сталагмити, както и тайнствените същества, които живеят в свят без светлина.

Те са онази скрита същност на природата, която вдъхновява с усещането за възбуда от неизвестното – за един изцяло различен свят. Затова решихме да ви потопим в дълбините на Земята и да ви покажем най-дълбоките пещери в света. 

Вижте кои са те:

1. Фогелшахт и Лампрехтщофен, Австрия

Фогелшахт и Лампрехтщофен е австрийска пещерна система, която се простира до 1632 м дълбочина, като има шанс това да не е края и.  в Австрия. Изследванията там продължават и има тя също има потенциала да бъде най-дълбоката в света.

2. Миролда, Франция

Миролда е пещера във Франция, която за дълго време бе считана за най-дълбоката с нейната дълбочина от най-малко 1733 м.

3. Сима, Грузия

Пещерата сима е едно от най-големите технически предизвикателства отново в Грузия, достигайки до дълбочина от 1753 м. Тази пещерна система е огромна и разположена също в Западен Кавказ и е втората по дълбочина пещера в света.

4. Сарма, Грузия

Сарма е още едно дълбоко съкровище в Грузия и има шанс именно тя да е най-дълбоката пещера в света, тъй като според проучвания, тя е с дълбочина от 1830 м. Спелеолозите продължават да изследват многото красиви пещери в тази пещерна система и е напълно възможно да достигнат до по-голяма дълбочина от предполагаемите метри.

5. Пещерата Крубера, Грузия

Грузинската пещера Крубера-Вороня само до преди месеци бе безапелационният победител със своята дълбочина от 2197 м дълбочина. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин