Вижте кои са най-добрите страни за живеене като чужденец в тях - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вижте кои са най-добрите страни за живеене като чужденец в тях
Автор: Peika.bg
Вижте кои са най-добрите страни за живеене като чужденец в тях

В следващите редове сме ви подготвили данните на едно интересно ежегодно проучване на InterNations, което показва кои са най-добрите страни за живеене като чужденец в тях.

През 2021 г. начело на класацията за застават Тайван, Мексико и Коста Рика, а Италия е на предпоследното 58-о място сред 59 включени в проучването държави (тя може да е перфектната дестинация за почивка, но ситуацията е доста по-различна, когато някой реши да се премести за постоянно там).

Сред критериите, по които 12 000 чужденци, живеещи извън родната си страна, са оценили участващите 59 държави, са безопасност, финанси, здравеопазване, възможност за вписване в местната култура, възможност за намиране на нови приятели, възможност за издигане в кариерата и други.

Интересното е, че Тайван застав начело на класацаята за трета поредна година. Сред показателите, в които получава най-много от интервюираните чужденци, живеещи там, са усещане за лична и работна сигурност, здравеопазване, състояние на местната икономика и цена на живот. Според данни на местни тайванското здравеопазване наистина счита хората за човешки същества, а не просто за цифри.Освен това тайванците са приятелски настроени към чужденците – поне така смятат 96% от участващите в проучването.

Мексико заема второ място в общата класация и първо място по критерия „леснота за установяване. Дружелюбността на местните също е сред позитивите на страната, въпреки че тя е възприемана като опасно място от един на всеки петима чужденци, живеещи там.

В дъното на класацията за седма поредна година се нарежда Кувейт. Сред основните пречки пред щастието на чужденците, решили да се преместят в страната, са малкото възможности за прекарване на свободното време, лошият транспорт и трудностите при преместването. Друг проблем са намирането на приятели и свикването с местната култура.

Предпоследната Италия има едни от най-лошите показатели, що се отнася до личните финанси на чужденците, преместили се там. Намирането на работа в Италия е оценено като трудно начинание, ако си чужденец.

23% от чужденците в страната изпитват затруднения с прекарването на високоскоростен интернет в дома си, голяма част не виждат и възможности за кариерно развитие.

Ето кои са 20-те най-добри държави за живеене като чужденец през 2021 г.:

1. Тайван

2. Мексико

3. Коста Рика

4. Малайзия

5. Португалия

6. Нова Зеландия

7. Австралия

8. Еквадор

9. Канада

10. Виетнам

11. Колумбия

12. Бахрейн

13. Сингапур

14. Тайланд

15. Чехия

16. Испания

17. Катар

18. ОАЕ

19. Панама

20. Люксембург

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин