Вижте най-опасните страни за пътуване - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вижте най-опасните страни за пътуване
Автор: Peika.bg
Вижте най-опасните страни за пътуване

Сигурно сте се чудили кои са опасните и безопасните държави за пътешествениците?

На база данни от Световната здравна организация и други институции бе съставена интерактивна карта „Травъл риск мап. Тя разкрива колко рискови са държавите по отношение на безопасността по пътищата, сигурността и рисковете от зарази.

Картата се появява
на фона на увеличаващото се усещане за опасност у хората. Цели 63% от участвалите в проучване, цитирано от авторите на картата, смятат, че свързаните с пътувания рискове са се увеличили през изминалата година.

Вижте
и картите, които показват държавите – от определените като най-безопасни до най-рисковите:


1. З
арази

Сред най-безопасните държави по отношение риска от зарази са САЩ, Канада и по-голямата част от Западна и Централна Европа. Средно ниво на опасност има в Източна Европа, Мексико, Гренландия, Египет и Саудитска Арабия. Русия, Бразилия, Китай, Аржентина, Пакистан, Иран, Казахстан, Малайзия и Индонезия са определени като територии с нарастващ инфекциозен риск. Страните с висок риск за здравето обхващат по-голямата част от Африка заедно с Монголия, Узбекистан, Венeцуела и Боливия. Най-опасни пък са Либия, Нигерия, Буркина Фасо, Гвинея, Кот д'Ивоар Афганистан и Гвиана.

Вижте най-опасните страни за пътуване


Вижте най-опасните страни за пътуване


2. Сигурност

Гренландия, Исландия, Норвегия, Швейцария и Финландия са определени като най-сигурните държави в света. Русия, Бразилия, Украйна и част от Африка са определени като държави със средно ниво на безопасност. С ниско ниво на опасност са САЩ, Канада, останалата част от Европа, Китай, Австралия, Аржентина, Иран, Намибия, Ботсвана, Замбия и Зимбабве. Мексико, Венецуела, Пакистан, Чад, Кувейт, Нигер, Нигерия, Демократична република Конго, Египет, Мавритания, Либия и Кения са сред най-опасните държави в света. Страните Мали, Либия, Сирия, Афганистан, Ирак, Йемен, Сомалия и Южен Судан пък са определени като държавите с екстремно ниско ниво на сигурност.

Вижте най-опасните страни за пътуване


Вижте най-опасните страни за пътуване


3. Катастрофи

Канада, Австралия и държавите от Западна Европа са с най-малък брой пътно-транспортни произшествия, следвани от САЩ, Централна и Източна Европа, Турция и Узбекистан. Държавите със средно ниво на безопасност са Аржентина, Перу, Индия, Пакистан, Египет и Индонезия. Русия, Монголия, Китай, Мароко, Намибия, Алжир, Бразилия, Боливия и Уругвай са определени като държави с висока наситеност на катастрофи. Страните Казахстан, Тайланд, Иран, Саудитска Арабия, Либия, Мали, Судан, Кения, Либия, Танзания, ЮАР, Етиопия, Сомалия  и Чад пък са определени екстремно опасни.

Вижте най-опасните страни за пътуване


Вижте най-опасните страни за пътуване

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин